Renée Leeuw
Renée Leeuw Diy 10 februari 2016

IKEA hack: wastafelkastje met leren handgrepen

IKEA, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er Ikea hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Elke woensdag vind je hier op Roomed een handige how-to.

Ben je op zoek naar een simpel kastje net even een andere look geven? Wissel de knoppen of handgrepen om voor een bijzonder exemplaar en je kastje heeft direct een andere uitstraling. Deze IKEA hack kwamen we tegen bij Amanda Katherine. Zij gebruikt het wastafelkastje van IKEA als gewoon kastje door er een nieuw blad op te leggen. Ze gaf het tafeltje een bijzondere look met leren handgrepen. In deze super simpele IKEA hack laten we zien hoe jij dat ook kunt doen.

Benodigdheden

  • FULLEN wastafelkast van IKEA met twee deuren
  • 2x Leren handgrepen of leer om zelf handgrepen te maken
  • 2x Boutjes met een zeshoek
  • 2x Moertjes
  • Eventueel: een nieuw blad
  • Eventueel: verf voor leer

Stap 1

Zet het wastafelkastje in elkaar volgens de instructies van IKEA. Ga je het kastje als wastafel gebruiken? Dan kun je het zo laten. Anders kun je net als Amanda ervoor kiezen om een extra blad op het kastje te leggen. Let op: de achterkant is natuurlijk wel open, zoals bij een wastafelmeubel altijd het geval is.

Stap 2

Als je geen kant-en-klare handgrepen kunt vinden, kun je de leren handgrepen ook zelf maken. In deze DIY laten we zien hoe je dat doet en wat je precies nodig hebt.

Als het leer niet de juiste kleur heeft, kun je de leren grepen ook nog een andere kleur geven met wat verf, speciaal voor leer.

Stap 3

Als de grepen klaar zijn, pak je de boutjes erbij. Steek de bout door het gat in het leer en steek ‘m vervolgens door de kastdeur. Sluit het af met een moertje, draai goed aan en je bent al klaar!

www.amandakatherine.com

Reageer op artikel:
IKEA hack: wastafelkastje met leren handgrepen
Sluiten