Renée Leeuw
Renée Leeuw Diy 22 okt 2014

Ikea hack voor de mama’s en papa’s

Ikea, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Elke woensdag vind je hier op Roomed een handige how-to.

Heb jij thuis een kleine rondlopen? Grote kans dat bij jou thuis dan ook de LÄTT tafel met stoeltjes in de kinderhoek staat, waar de kinderen urenlang aan kunnen tekenen en knutselen. Deze tafel-set is nogal eenvoudig en mag best wat kleurrijker voor de kinderen. Met deze Ikea hack laten we zien hoe je de tafel en stoeltjes heel makkelijk een leuke twist geeft!

Bron: Ikea

BENODIGDHEDEN

  • Ikea LÄTT tafel met stoeltjes
  • Witte en koraalkleurige verf (of een andere kleur als dat je voorkeur heeft)
  • Schoolbordverf
  • kwasten en verfrollers

STAP 1
Begin met de tafel. Verf alles behalve de bovenkant van het tafelblad wit. Laat het drogen en breng indien nodig later nog een laag van de witte verf aan.

STAP 2
Verf vervolgens de stoeltjes in de koraalkleurige verf of een ander kleurtje als dat je voorkeur heeft. Laat ook dit goed drogen en breng indien nodig een tweede verflaag aan.

STAP 3
Wanneer de witte verf van de tafel droog is, kun je beginnen met het tafelblad. Zorg ervoor dat de bovenkant van het tafelblad goed schoon is en breng een eerste laag van de schoolbordverf aan. Mijn ervaring is dat schoolbordverf nooit helemaal dekkend is na één laag. Herhaal daarom deze stap zo vaak als nodig is en laat de verflagen goed drogen.

Je kinderen zullen nog meer plezier beleven in de kinderhoek nu ze zelfs op de tafel mogen tekenen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

paddingtonway.blogspot.nl

Reageer op artikel:
Ikea hack voor de mama’s en papa’s
Sluiten