Mirre Staats
Mirre Staats Wooninspiratie 25 mei 2016

IKEA hack: vloerkleed met een vrolijk patroon

IKEA, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er Ikea hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Elke woensdag vind je hier op Roomed een handige how-to.

Om een huis meer warmte te geven, is een vloerkleed het eerste waar we naar grijpen. Het liefst eentje met een vrolijk patroon en wat kleur, maar de zoektocht naar het juiste vloerkleed kan nog best lastig zijn. Ben je op zoek naar een gaaf tapijt voor een klein prijsje? Dan hebben wij de oplossing voor je! Met deze IKEA hack geef je een betaalbaar IKEA vloerkleed van 150 euro een upgrade waar je U tegen zegt. Het leuke is dat ieder gewenst patroon mogelijk is, dus deze IKEA hack past ook in jouw interieur! Let’s paint!

Benodigdheden

Stap 1

Kies een patroon en plak dit af met tape. In het voorbeeld is dit een zigzag-figuur, maar dit kan ieder gewenst patroon zijn. Past in jouw interieur meer een vloerkleed met ronde details? Maak dan hier figuren van met de tape. Zorg er wel voor dat je de randen van het vloerkleed ook afplakt.

Weet je niet zeker welk patroon het beste in jouw interieur past? Dan kan deze infographic jou vast helpen!

Stap 2

Nu kan de lol beginnen! Pak je verfkwast en doop dit in de latex verf. Zorg er voor dat er genoeg verf op de kwast zit zodat je ook de ruimtes tussen het wol meeneemt. Ook is het belangrijk om de randen van het kleed niet te vergeten.

Stap 3

Zo ga je door tot je alle banen hebt geverfd! Doe dit twee keer, zodat je zeker weet dat de kleur goed dekt.

Stap 4

Haal wanneer de verf nog redelijk nat is het tape eraf en laat het vloerkleed vervolgens een paar uur drogen. Wanneer je nog niet helemaal tevreden bent over de dekking, kun je gerust nog een laag verven. Ben je wel blij met het resultaat? Dan kun je ‘m op de juiste plek leggen!

Geen tijd om te verven? Check dan deze vloerkleden voor een nieuwe look onder de 26 euro!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

hayleyphotography.blogspot.nl

Reageer op artikel:
IKEA hack: vloerkleed met een vrolijk patroon
Sluiten