Hannah Westra
Hannah Westra Diy 27 januari 2016

IKEA hack: vintage look lounge chair van leer

IKEA, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er Ikea hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Elke woensdag vind je hier op Roomed een handige how-to.

Toen wij de foto’s van dit project tegenkwamen, konden we in eerste instantie bijna niet geloven dat dit een IKEA hack is. Voor deze hack toverden de redacteurs van Style Me Pretty de simpele LOCKSTA fauteuil om tot een chique leren lounge chair met vintage look. En als we het stappenplan mogen geloven is dat niet eens zo lastig!

BENODIGDHEDEN:

  • LOCKSTA fauteuil
  • 1,25 meter dun (stevig) leer of imitatieleer
  • Naaimachine (met een naald die geschikt is voor leer)
  • Stevig draad
  • Schaar
  • Sharpie pen
  • Gouden spuitverf
  • Klittenband (+/- 3 centimeter breed en minimaal 50 centimeter lang)
  • Tornmesje

STAP 1

Volg de handleiding om het frame van de stoel in elkaar te zetten. Verf het staal met spuitbusverf goud. Dit is slim om buiten te doen of in een goed geventileerde ruimte, met een ondergrond van oude kranten, karton of plastic. Spray twee tot drie lichte lagen om druppels te voorkomen en laat het frame ook tussen de lagen door goed drogen.

STAP 2

Gebruik het tornmesje om de stof van de originele hoes uit elkaar te halen en houd de vier verschillende stukken stof (de boven- en onderkant van de voor- en achterkant) apart.

STAP 3

Label de vier stukken stof met een letter om de verschillende delen uit elkaar te houden. Deze spullen stof gebruik je als mal voor de nieuwe stof, dus je moet ook goed onthouden hoe de stof in elkaar steekt. Slimme tip: neem de letters over op de afbeelding op gebruiksaanwijzing van de stoel!

STAP 4

Leg het leer ondersteboven op een glad oppervlak en maak met een sharpie een omtrek van de vier losse stukken IKEA-stof. Schrijf op de afzonderlijke stukken leer dezelfde letter als op de stukken IKEA-stof.

STAP 5

Knip de verschillende stukken leer uit. Naai klittenband aan de onderste stukken stof. Doe dit op dezelfde plek waar ze op de originele cover zitten.

STAP 6

Naai de boven- en onderkant aan elkaar voor zowel de voor- als achterkant van de stoel.

STAP 7

Leg de voor- en achterkant op elkaar met de onderkant van het leer naar buiten gericht. Naai ze aan elkaar vast langs de buitenste rand en houd ongeveer een centimeter over. Klaar? Draai de hoes daarna binnenstebuiten zodat het leer weer aan de buitenkant zit. Zo zijn de naden meteen mooi weggewerkt!

STAP 8

Schuif de leren hoes over de stoel heen en maak de onderkant vast met klittenband. Et voilà, de nieuwe fancy lounge chair is klaar voor gebruik!

Heb je de smaak te pakken? Deze hacks zijn ook tof!

www.stylemepretty.com

Reageer op artikel:
IKEA hack: vintage look lounge chair van leer
Sluiten