Hannah Westra
Hannah Westra Diy 23 september 2015

Ikea hack: van wasmand naar stoere industriële bijzettafel

IKEA, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er Ikea hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Elke woensdag vind je hier op Roomed een handige how-to.

Met deze hack verander je een oude wasmand binnen een handomdraai in een stoere industriële bijzettafel. Aangezien wij gek zijn op industriële interieurs werden we direct enthousiast toen we dit project tegenkwamen. Naast het feit dat dit zelfs door iemand met twee linkerhanden gemaakt kan worden, is het ook nog eens een praktisch nieuw meubelstuk voor in huis. Wil je er ook een passende lamp bij? Check hier de handige DIY.

Benodigdheden

STAP 1

Haal de waszak van het frame. Bij deze Ikea hack is de ANTONIUS wasmand gebruikt. Inmiddels wordt deze helaas niet meer bij IKEA zelf verkocht, maar gelukkig zijn er genoeg alternatieven. Mocht je de wasmand dus niet in huis hebben of ergens tweedehands kunnen scoren, dan is de GRUNDTAL waszak op wielen bijvoorbeeld een goede vervanger.

STAP 2

Zaag het blanke stuk hout in het juiste formaat en schuur het lichtjes op. Breng hierna (minstens) twee lagen beits aan op de bovenkant en de zijkanten.

STAP 3

Laat het beits drogen en spray ondertussen met zwarte verf over het stalen frame totdat het de juiste kleur heeft.

STAP 4

Boor gaten in de bovenkant van de stalen behuizing en bevestig het hout vervolgens met schroeven aan het frame. Vind je deze stap te ingewikkeld? Kies dan voor houtlijm, dat werkt waarschijnlijk net zo goed!

Nog zo’n toffe industriële hack? Met deze snijplanken en steigerbuizen maak je een stoer tafeltje.

www.thecleverbunny.com

Reageer op artikel:
Ikea hack: van wasmand naar stoere industriële bijzettafel
Sluiten