Renée Leeuw
Renée Leeuw Diy december 17, 2014

Ikea hack: van simpel kastje tot landelijk meubelstuk

Ikea, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Elke woensdag vind je hier op Roomed een handige how-to.

Vandaag laten we zien hoe je een simpel Ikea kastje een landelijke look geeft met een beetje creatieve skills. Lees verder voor de benodigdheden, het stappenplan en ga aan de slag!

BENODIGDHEDEN

STAP 1
Zet eerst de buitenkant van het kastje in elkaar volgens de aanwijzingen van Ikea. Breng vervolgens een laag witte verf aan op de buitenkant van de kast. Laat dit drogen en breng indien nodig nog een verflaag aan.

STAP 2
Pak nu de voorkant van de lades erbij en verdeel het hout in drie gelijke delen door gleuven te maken met behulp van een freesmachine. Zo lijkt het alsof je drie lades hebt in plaats van één grote. Let op: frezen is niet makkelijk dus als je het niet eerder gedaan hebt, raden we je aan om deze tips even door te nemen.

STAP 3
Nu wil je natuurlijk die verweerde look creëren. Dat doe je met verniswas. Breng een niet al te dunnen laag aan en strijk dit uit in de richting van de houtnerf.

STAP 4
Nu mag je de komgrepen aan de voorzijden van de lades bevestigen met de schroefjes.

STAP 5
Zet de lades en de hele kast in elkaar en je bent klaar!

www.thriftyandchic.com

Reageer op artikel:
Ikea hack: van simpel kastje tot landelijk meubelstuk
Sluiten