Hannah Westra
Hannah Westra Diy 11 nov 2015

IKEA hack: van roltafel naar fancy bar cart

IKEA, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er Ikea hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Elke woensdag vind je hier op Roomed een handige how-to.

Op zoek naar een fancy manier om wijn en bier uit te stallen tijdens de borrel? Dan kun je bij dezen je zoektocht staken. Met deze IKEA hack maak je namelijk een super chique bar cart. En geloof ons, als je er over het algemeen weinig moeite mee hebt om een IKEA meubel in elkaar te zetten, dan is dit écht een piece of cake. Je hoeft namelijk niet heel veel meer te doen dan dat. Ok, behalve dat je de gebruiksaanwijzing deels even los moet laten en aan de slag moet met spuitverf en plakfolie. But really, that’s all. Pas op: deze bar cart steelt zonder twijfel de show tijdens een home borrel!

Benodigdheden

STAP 1

Zet de BYGEL roltafel in elkaar zonder de wielen en planken. Behandel het stalen frame van de tafel eerst met een laag primer en wacht een dag tot dit volledig droog is. Hierdoor pakt de normale verf straks beter en blijven er minder ongewenste strepen achter. Verf of spuit de kar met een laag goud als de primer volledig opgedroogd is. Laat de verf een paar uur goed drogen en doe een finishing touch op plekjes die nog wat extra verf nodig hebben. Een hele nieuwe laag is waarschijnlijk niet nodig.

STAP 2

Plak het folie met marmerprint op de bovenkant van de witte planken. Je kunt natuurlijk kiezen om de zijkanten mee te nemen, maar je kunt ze ook leeg laten. Knip het folie af op de juiste maat en plak het voorzichtig op de plank. Begin aan het eind en trek het papier langzaam van het plakfolie af. Zo kun je de belletjes die ontstaan meteen smoothen. Gebruik een X-acto snijmes om de ruwe randjes af te snijden.

>> Geef je tafel een marmer look met plakfolie.

STAP 3

Volg de verdere instructies van de handleiding om de roltafel verder in elkaar te zetten. Dit is het ingewikkeldste deel, omdat je een kant van de kar los moet halen om de onderste twee planken vast te maken. Daarna kun je die kant weer vastmaken en de bovenste plank er gewoon op leggen. Maak de middelste plank vervolgens vast met aparte schroeven zodat de plank blijft zitten.

STAP 4

Tijd om je stylingskills erbij te halen! Eerst even inspiratie opdoen voor je eigen home bar? In dit artikel geven we je een aantal tips.

Heb je nog ergens een kleine EXPEDIT kast staan? Ook daarmee kun je een fancy bar cart maken. Wij laten je hier zien hoe.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.ikeahackers.net

Reageer op artikel:
IKEA hack: van roltafel naar fancy bar cart
Sluiten