Renée Leeuw
Renée Leeuw Diy 13 mei 2015

Ikea hack: van plantenrek naar droogrek

Ikea, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom is er zoiets als een Ikea hack, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Elke woensdag vind je hier op Roomed een handige how-to.

Van plantendrager naar droogrek voor je schone was! Dat Ikea producten multifunctioneel zijn, bewijst ook deze Ikea hack weer! We kwamen de hack tegen op Ti-ra-mi-su blog. Voor duidelijke beelden van het stappenplan verwijzen we je naar haar blog.

Bron: Ikea

benodigdheden

  • DUNSÖN kar
  • 3x metalen zadelklem
  • 2x ringschroef
  • Houten lat
  • Boormachine
  • Dopsleutel

Stap 1

Haal allereerst de wieltjes van het rek met een dopsleutel.

STAP 2

Zaag vervolgens de lat in drie gelijke stukjes. De afmeting moet overeenkomen met de zadelklem. Boor vervolgens twee gaatjes in elk latje zodat de gaten overeenkomen met de gaten in de zadelklem.

Stap 3

Meet uit hoe het rek precies komt te hangen. Markeer op de muur de punten waar je het rek gaat hangen en boor acht gaten in de muur: twee boven en zes onder. Aan de bovenkant draai je de twee ringschroeven in de gaten.

Stap 4

Hang het rek op, zet het latje op de juiste plek en plaats vervolgens de zadelklem over het rek op het latje. Boor alles vast en je droogrek is klaar voor de was!

Eventueel kun je de zadelklemmen ook nog een likje verf geven. In de kleur van het rek, de muur of spuit de klemmen in koperkleur.

blogworld-of-tira-mi-su.blogspot.de

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Ikea hack: van plantenrek naar droogrek
Sluiten