Amber Grootscholten
Amber Grootscholten Diy 21 jan 2015

Ikea hack: van open kast naar poppenhuis

Ikea, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Elke woensdag vind je hier op Roomed een handige how-to.

Vandaag laten we zien hoe je van een Kallax kast een leuk poppenhuis maakt, helemaal naar eigen smaak!

BENODIGDHEDEN

  • Kallax open kast
  • Behang of inpakpapier met een leuk printje
  • Verf
  • Washi tape
  • Mini meubels
Bron: Casapinka

STAP 1
Zet de Kallax kast in elkaar volgens de instructies van Ikea. Pak vervolgens het behang en de verf erbij om de muren en de vloeren van het poppenhuis te versieren en bekleden. Je kunt er ook voor kiezen om de achterkant van de kast dicht te maken door hier leuke prints achter te plakken.

Tip: breng een bezoekje aan een behangwinkel en vraag naar samples. Daar kun je lekker budget je poppenhuis mee decoreren.

STAP 2
Als alle verf gedroogd is, zet je de kast op een mooi plekje tegen de muur. Nu maak je met de washi tape de vorm van het dak op de muur. Je kunt natuurlijk ook verf of behang gebruiken voor het dak, maar dit is natuurlijk permanenter dan washi tape.

STAP 3
Nu is het tijd om de meubels in het huisje te zetten. Je kunt de mini meubels natuurlijk zelf maken, maar dit is natuurlijk wel veel priegelwerk. Je kunt daarom ook gaan voor de miniatuur Ikea meubels of je kijkt op websites als bol.com en Marktplaats.

Bron: Thalita Campedelli

Ohja, wie zegt dat poppenhuizen trouwens alleen voor kinderen zijn? Deze poppenhuizen zijn gewoon voor grote mensen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ikea hack: van open kast naar poppenhuis
Sluiten