Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Diy 23 maart 2016

IKEA hack: van lattenbodem naar inspiratiebord of opberger

IKEA, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er Ikea hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Elke woensdag vind je hier op Roomed een handige how-to.

De IKEA hack van deze week is zó simpel, maar oh zo leuk! Kristina Steinmetz, oprichter van het blog ICH DESIGNER, maakte een te gek inspiratiebord van een lattenbodem. Je kunt het wandrek gebruiken in de home office, gang, badkamer of keuken, het is maar net wat je er allemaal aan hangt!

Benodigdheden

  • SULTAN LADE
  • BLECKA roestvrijstalen haken (set van twee)
  • Materiaal om de haken aan de muur te bevestigen, zoals een boor, schroefmachine, pluggen en schroeven. Check bij de bouwmarkt even welk materiaal geschikt is voor jouw muur!
  • Leuke accessoires en opbergers zoals de FINTORP, RISATORP en NORDRANA. Deze opbergers bevestig je aan het wandrek met GRUNDTAL S-haken.

Om deze IKEA hack te maken hoef je echt geen superklusser te zijn! Schroef de BLECKA haken in de muur en hang de bovenste lat van de lattenbodem aan de haken. Daarna is het tijd voor het leukste gedeelte: het stylen van je wandrek! Gebruik deze foto’s ter inspiratie en maak je wandrek persoonlijk met foto’s, tijdschriften of kunst.

Zoek je nog een leuk rek voor op je balkon? In dit artikel gaven we je al een heleboel ‘hangende inspiratie’ en dit wandrek is hier echt perfect voor! Vul kleine emmertjes en bakjes met mooie planten en hang ze op aan het rek.

Benieuwd naar de DIY van vorige week?
>> IKEA hack: houder voor de e-reader

www.ichdesigner.com

Reageer op artikel:
IKEA hack: van lattenbodem naar inspiratiebord of opberger
Sluiten