Joëlle Kraaij
Joëlle Kraaij Wooninspiratie 31 jan 2018

IKEA hack: maak een planten terrarium van een lantaarn

IKEA, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er Ikea hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product.

Zoals je wellicht weet, zijn wij dol op planten. Ze brengen meer kleur in je interieur, filteren de lucht en zo zijn er nog wel meer redenen om planten in huis te nemen. Vandaar deze week een IKEA hack met, jawel, planten! We kwamen de hack tegen op het blog van Thou Swell en waren meteen geïnspireerd. Ben jij benieuwd hoe je van een lantaarn een terrarium maakt? Lees dan snel verder.

Benodigheden

  • Borrby lantaarn
  • Kwik Seal lijm kit (waterdicht)
  • Varens of andere kleine planten
  • Mos
  • Potgrond
  • Een vierkant gaasje van ongeveer 20,5 x 20,5cm
  • Grind
  • Waterverstuiver
  • Optioneel: houtskool ter decoratie

Stap 1

Pak de lantaarn erbij. Maak de lijm kit en de lantaarn klaar volgens de gebruiksaanwijzing. Knijp vervolgens de kit in de openingen aan de onderkant van de lantaarn. Zorg ervoor dat je ook de hoekjes goed vult. Hierna schraap je met een plastic spatel de overtollige lijm weg zodat er een strakke lijn ontstaat. Als er kit op het glas is geknoeid, wacht dan even tot het droog is en schraap het weg. Kijk op de verpakking van de kit hoe lang deze moet drogen voor je verder gaat naar stap 2.

Stap 2

Leg een dikke laag grind in de lantaarn, deze komt tot het glas. Hierna leg je het vierkante gaasje erop. Zorg ervoor dat dit gaasje ietsje kleiner is dan de oppervlakte van de lantaarn, het is namelijk niet de bedoeling dat je het gaasje ziet.

Stap 3

Leg een dun laagje potgrond boven op het gaasje en het grind. Klop dan zoveel mogelijk grond uit de wortels van je planten en stop de planten in de lantaarn. Het mos doe je er later pas bij. Druk de plantjes nu aan in de potgrond en zorg ervoor dat je de plantjes niet te dicht bij het deurtje plaatst (zo voorkom je dat er steeds grond uitvalt wanneer je het deurtje open doet).

Stap 4

Bedek nu het overige gebied met mos. Je kunt het mos een beetje uit elkaar trekken zodat je het goed kunt verdelen. Plaats dan de decoratie op de top (de houtskool of nog wat grind). Spray de lantaarn vervolgens goed in met de waterverstuiver. Een tip van Thou Swell is om het terrarium even op een donkere plek te zetten en niet meteen in de zon. Je zelfgemaakte terrarium is klaar!

MEER LEZEN
Op zoek naar meer creatieve manieren om planten in je interieur te verwerken? Maak een moderne plantenstandaard of lijst een palmblad in.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.thouswell.co

Reageer op artikel:
IKEA hack: maak een planten terrarium van een lantaarn
Sluiten