Hannah Westra
Hannah Westra Diy 21 oktober 2015

IKEA hack: van hoogslaper naar familiebed

IKEA, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er Ikea hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Elke woensdag vind je hier op Roomed een handige how-to.

Wandering the world below is het blog van een moeder – en tevens fotograaf – die haar familie avonturen deelt. Of beter gezegd, het blog is van de familie. De huisvader en de zes kinderen spelen een grote rol in het blog en dat laat de IKEA hack die we tegenkwamen op dit blog meteen goed zien. De ouders wisten namelijk een simpele IKEA hoogslaper om te toveren tot familiebed, waar het hele gezin gezellig bij elkaar kan kruipen. Een té leuk idee en daarom wilden wij dat meteen met jullie delen.

Benodigdheden

  • 2 Kura bedden
  • 2 kleine houten balken (als tussenstukjes voor het hoofdbord)
  • wit paneel
  • accessoires

Stap 1

Zet de Kura bedden in elkaar en houd daarbij de onderste liggende balken apart. Deze balken gebruik je straks om de twee bedden aan elkaar vast te maken. Zorg er wel voor dat het bed stabiel genoeg blijft staan. Als je twijfelt, gebruik dan een extra stuk hout om het bed steviger te maken. Houd er hierbij rekening mee dat dit niet in de weg moet liggen voor de matrassen in het midden.

Stap 2

Voor de hack heb je twee houten balkjes en een wit paneel extra nodig. Zorg ervoor dat het hout matcht met het hout van het bed, zodat het echt een geheel wordt. Maak het paneel vast aan de houten balken met kleine (witte) spijkers.

Stap 3

Maak het ‘hoofdbord’ vervolgens aan het bed vast met verbindingsstukken voor hoeken en schroeven.

Stap 4

Gebruik hoge matrassen voor in de hoogslapers. Als je een hoofdbord van twee meter hebt gemaakt, kun je de ruimte beneden opvullen met een kingsize tweepersoonsmatras en twee kleinere matrassen.

Stap 5

Let’s make magic! Decoreer het bed zoals je wilt. Maak het sfeervol met gordijnen, lichtjes (op batterijen) en andere dingen om spullen in op te bergen of op te hangen. Maak het familiebed persoonlijk door bijvoorbeeld ook foto’s op te hangen of andere spullen die kenmerkend zijn voor jouw gezin.

Psst.. onlangs lieten we in deze IKEA hack zien dat je de standaard hoogslaper ook kan omtoveren tot droombed met glijbaan.

www.wanderingtheworldbelow.com

Reageer op artikel:
IKEA hack: van hoogslaper naar familiebed
Sluiten