Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Diy 30 maart 2016

IKEA hack: van eland naar schattig schaapje

IKEA, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er Ikea hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Elke woensdag vind je hier op Roomed een handige how-to.

Het hobbelpaard van IKEA is in zijn originele staat ook al erg leuk, maar door de felrode kleur is ‘ie soms lastig te matchen met je interieur. Blogger Sarah Sherman Samuel maakte van het hobbelpaard een té schattig schaapje! Check snel deze te leuke IKEA hack!

Benodigdheden

  • EKORRE eland
  • Decoupeerzaag
  • Witte spuitverf (kindvriendelijk, dus zonder giftige stoffen!)
  • Een stuk witte faux fur voor de zitting en een stukje wit vilt en een stuk lichtroze vilt voor de oren. Check hiervoor de ‘restbak’ bij de stoffenwinkel, je hebt maar een klein beetje nodig.
  • Lijm geschikt voor vilt
  • Een stuk schuim met een dikte van twee centimeter
  • Schuurpapier
  • Zwarte stift
  • Schaar

Stap 1

Teken met de zwarte stift het hoofd van het schaap op het hout. Gebruik bovenstaande foto als voorbeeld. In principe maak je het hoofdje iets kleiner, waardoor de neus(ring) en de sik komen te vervallen.

Stap 2

Zaag de nieuwe vorm uit met de decoupeerzaag en schuur de randen goed op.

Stap 3

Schuur de rest van de rode onderdelen licht op zodat de verf beter pakt. Spuit de onderdelen in twee of drie lagen wit. Laat tussendoor steeds goed drogen. Het zitvlak hoef je niet te verven, aangezien je dat later bedekt met stof.

Stap 4

Zaag de twee buitenste delen van het gewei van het eland ook af met de decoupeerzaag. Dit hoeft niet super netjes, omdat je het later bedekt met net bont. Schuur wel de randjes even glad.

Stap 5

Trek de vorm van de zitting over op het schuim. Sarah doet dit zowel met de bovenkant als de onderkant, maar dit is volgens ons niet echt nodig. De bovenkant is voldoende en dat scheelt weer tijd en materiaal!

Stap 6

Is de verf goed gedroogd? Zet dan het schaapje in elkaar zoals staat beschreven in de handleiding en niet met de nietmachine het foam op de zitting.

Stap 7

Drapeer de faux fur over de zitting en niet dit ook vast met de nietmachine. Knip daarna de stof op maat, zo weet je precies welke vorm je aan moet houden.

Stap 8

Voor de oren gebruikte Sarah twee dunne stoffen welke ze aan elkaar naaide, maar wij gaan voor de iets makkelijkere optie! Teken de vorm van de oren op het vilt en knip deze uit. Lijm het witte vilt en het roze vilt met een paar druppeltjes sterke lijm op elkaar. Vouw de onderkant van de oren naar elkaar toe met het roze vilt aan de binnenkant. Niet de oren dan vlak boven het oog, aan het blokje hout waar je het gewei vanaf hebt gezaagd.

Stap 9

Niet een klein stukje van de faux fur aan datzelfde blokje voor de final touch en je bent klaar!

Wij zijn echt helemaal fan van dit té schattige hobbelpaard! Vind je de kast in de kinderkamer ook zo leuk? Bekijk dan deze how to voor het complete stappenplan en maak de look helemaal af met deze coole wolkenlamp.

sarahshermansamuel.com

Reageer op artikel:
IKEA hack: van eland naar schattig schaapje
Sluiten