Geert Remmelink
Geert Remmelink Tips 6 apr 2016

IKEA hack: van bureau naar keukeneiland

IKEA, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er Ikea hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Elke woensdag vind je hier op Roomed een handige how-to.

De IKEA hack van deze week is heel cool, want voor een klein bedrag kan jij straks de eigenaar zijn van een prachtig keukeneiland! Sofia Clara laat zien hoe je van een simpel IKEA bureau een prachtig keukeneiland maakt. Heel handig, want zo heb je altijd genoeg opbergruimte! Daarnaast levert het je ook een extra werkplek op en creëer je zo je eigen ontbijtbar.

Benodigdheden

  • 2x IKEA Finnvard bureaupoten
  • 1x houten plank (120 x 80 cm) voor de bovenkant
  • 1x houten plank (90 x 70 cm) voor de onderkant
  • 1x beschermende olie voor het werkblad (keukenproof)

Stap 1

Zet de Finnvard poten in elkaar met behulp van de handleiding van IKEA. Schuur vervolgens de houten planken op zodat ze glad zijn. Breng daarna de beschermende olie volgens de instructies aan op de planken. Wanneer de olie goed opgedroogd is, ga je naar de volgende stap.

Stap 2

De Finnvard poten bestaan uit twee delen: het onderstel en het stuk tussen de twee werkbladen (het tussenstuk). Op de onderste houten plank (90 x 70 cm) geef je aan waar de tussenstukken (voor elke poot één) in moeten komen. Doe dit zorgvuldig, anders past het later niet. Maak vervolgens met een boormachine een aantal gaatjes naast elkaar binnen de vakken die je net getekend hebt. Zoals je op de foto ziet, kun je zo gemakkelijk een rechthoekig gat maken. Gebruik een vijl om de rechthoeken glad en strak te maken, zodat de tussenstukken straks goed passen.

Stap 3

Leg nu de kleinste plank (90 x 70 cm) op het onderstel van het Finnvard bureau en druk de tussenstukken door de gaten die je net hebt gemaakt. Bevestig nu de twee plankjes die bij het bureau horen op de tussenstukken en plaats vervolgens hier de grotere houten plank op.
En dan ben je klaar!

Natuurlijk begint nu het leuke werk pas, want nu kan je jouw nieuwe keukeneiland helemaal inrichten. Plaats wat mooi servies onder het werkblad en zet wat kruiden en plantjes bovenop het keukeneiland. En een mooie snijplank mag natuurlijk ook niet ontbreken! Wil je meer leuke tips om je keuken te pimpen? Lees dan deze post over hoe je jouw oude koelkast een make-over geeft.

www.sofiaclara.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
IKEA hack: van bureau naar keukeneiland
Sluiten