Renée Leeuw
Renée Leeuw Diy 22 april 2015

Ikea hack: van afdruiprek naar fruitmand

Ikea, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom is er zoiets als een Ikea hack, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Elke woensdag vind je hier op Roomed een handige how-to.

In deze Ikea hack laten we zien hoe je van een afdruiprek een fruitmand maakt. Super handig als extra opbergruimte in de keuken voor je verse veggies!

benodigdheden

  • FINTORP afdruiprek
  • Soldeerbout en soldeersel
  • 2x sluitringen
  • 2x schroeven
  • Metaalzaag

stap 1

Zaag allereerst de basis van het afdruiprek, zoals aangegeven in de afbeelding (punt 1).

Stap 2

Zaag vervolgens het afdruiprek in tweeën, zoals afgebeeld (punt 2 en 3).

Stap 3

Als de stukken metaal nu loslaten bij de punten 2 en 3 is dat geen probleem. Dat fix je in de volgende stap namelijk meteen.

Stap 4

Tijd om je soldeerbout erbij te pakken. Fix de punten bij 2 en 3 weer aan elkaar en bevestig vervolgens een sluitring aan het metalen rek met behulp van de soldeerbout en soldeersel. Zorg ervoor dat je hier gemakkelijk een schroef doorheen krijgt om het mandje aan de muur te bevestigen.

Stap 5

Zit aan beide zijden een sluitring? Dan is het nu tijd om je fruitmand op te hangen. Boor een gat in de muur, breng eventueel een paar pluggen in de gaten en bevestig je mandje aan de wand met de schroeven. Nu is het tijd om je groenten en fruit in te slaan!

Op zoek naar een andere Ikea hack voor in de keuken? Hier zetten we een aantal leuke hacks op een rijtje.

www.ikeahackers.net

Reageer op artikel:
Ikea hack: van afdruiprek naar fruitmand
Sluiten