Maud van Dijck
Maud van Dijck Diy 23 nov 2021

Hack je IKEA TARVA nachtkastje met deze 5 toffe hacks

Wil je een nieuwe look aan je slaapkamer geven? Hack dan het IKEA TARVA nachtkastje voor een stijlvol design. Zo heb je voor het weekend meteen een leuk DIY project om je mee bezig te houden en je slaapkamer een leuke upgrade.

De onderstaande hacks zijn een low budget manier om toch makkelijk je slaapkamer en IKEA TARVA een andere look te geven.

5 hacks voor de IKEA TARVA nachtkast

1. Een nachtkastje met textuur

Plaats een behang met textuur over de lade van het nachtkastje en verf het in een passende kleur zoals het smaragdgroen hierboven. Vergeet ook niet je handvat er mooi mee te matchen.

2. Snijd er een handvat uit

Meet van tevoren af hoe groot je je handvat wilt hebben en teken het uit op het kastje. Een decoupeerzaag is ideaal voor deze klus. Na het zagen wil je sowieso nog even met een schuurpapier over het handvat gaan zodat je geen splinter in je hand krijgt wanneer je de lade aanraakt.

3. Houtdeuvels op de kast

Verf je IKEA TARVA in een donker kleurtje en hack hem met hout deuvels. Ze hebben hier vierkante deuvels gebruikt en in dunnere plankjes gezaagd met een verstekzaag. Maar je kan natuurlijk ook ander hout gebruiken om met houtlijm vast te maken aan het kastje.

Even iets anders – leuke alternatieven voor je traditionele nachtkastje

4. Wax je IKEA TARVA

Breng een beschermlaag aan op je TARVA en geef je nachtkastje er een tof design mee. Zeker een walnoottoon zoals die je hier ziet geeft een warme en ruige uitstraling. Vooral in een industriële slaapkamer kan deze look mooi naar voren komen.

5. Ga voor een rotan design

Hack rieten webbing op de voorkant van je IKEA TARVA. Neem dan ook het bovenste gedeelte mee om gemakkelijk een vierkant design over de voorkant van je nachtkastje te plaatsen. Met een donkere kleur heeft het een luxe uitstraling of kies voor een lichte kleur voor een natuurlijke of bohemian look.

6 budget nachtkastjes die geen rib uit je lijf kosten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

IKEA HackersThe Crazy Craft Lady

Reageer op artikel:
Hack je IKEA TARVA nachtkastje met deze 5 toffe hacks
Sluiten