Frederique Rekers
Frederique Rekers Diy 26 jul 2021

IKEA hack: tover een IKEA tafel om tot een luxe designmeubelstuk

Mooi wonen hoeft niet duur te zijn en dat laat IKEA vaak zien. Dit keer toveren we het IKEA meubel zélf om tot een luxe meubelstuk. Deze IKEA hack heb je binnen tien minuten gedaan en voor een paar tientjes tover je het meubel om totdat je hem niet weer herkent.

Wij laten zien hoe je het doet en wat je ervoor nodig hebt om een simpele IKEA tafel om te toveren tot een Saarinen-designtafel.

IKEA hack: tover een IKEA tafel om tot een luxe designmeubelstuk

De IKEA tafel waar we het over hebben is een Docksta-tafel. Deze kan je bij IKEA kopen voor €149,- maar misschien kan je hem ook wel vinden in een tweedehands winkel.

Met een beetje folie en een verfbus geef je de tafel een complete make over met de volgende IKEA hack:

Wat heb je nodig voor de IKEA hack:

  • Schoonmaakspullen
  • Een zwarte spuitbus
  • Decoratiefolie
  • Een spatel
  • Een föhn

Hoe ga je te werk

Tafels van Saarinen gaan voor duizenden euro’s over de toonbank. Dit is voor de meeste mensen veel te duur maar met deze IKEA hack kom je heel ver. Durf jij de challenge aan?

We beginnen met het schoonmaken van de tafel. Dit kan je doen met schoonmaakspullen die je thuis hebt liggen. Eenmaal schoon ga je de tafel demonteren zodat je goed kan verven. Haal het tafelblad eraf zodat je twee delen overhoudt.

Ikea hack: zo maak je zelf gemakkelijk een goedkoop bureau (met opbergruimte!)


Nu kan je gaan verven: kies voor een verf die op alle oppervlakken hecht. Spuit het onderstel van de tafel helemaal zwart (breng eventueel twee lagen aan). Als de verf droog is kan je de tafel weer in elkaar zetten.

Kies voor decoratiefolie met een marmeren print. Deze kan je op de tafel leggen en knip overtollig folie weg. Trek de onderzijde van het zelfklevende folie langzaam weg en plak het op tafel. Je kan een spatel gebruiken om bobbels weg te werken.

Sla de folie om de tafelraden en gebruik een föhn om het folie zachter te maken. Dit voorkomt bubbels aan de randen en geeft een strakke look. Zet de tafel neer op een plek in de kamer en voilà: jij hebt je eigen designertafel gemaakt voor maar een paar tientjes.

IKEA hack: uitgekeken op je standaard kastje? Zo maak je van IVAR iets leuks

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Businessinsider

Reageer op artikel:
IKEA hack: tover een IKEA tafel om tot een luxe designmeubelstuk
Sluiten