Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Diy 13 apr 2016

IKEA hack: super simpele Nijntje lamp

IKEA, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er Ikea hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Elke woensdag vind je hier op Roomed een handige how-to.

De grote Nijntje lamp van kunststof is een graag geziene gast in veel design interieur. En niet alleen in de kinderkamer! Helaas is de lamp vrij kostbaar maar gelukkig hebben we een heel goed alternatief. Deze DIY Nijntje lamp kost je namelijk niet meer dan 15 euro en zet je ook nog eens in drie simpele stappen in elkaar. Aan de slag!

Benodigdheden

  • FADO lamp
  • Wit karton of stevig plastic
  • Zwarte, watervaste stift
  • Schaar
  • Lijmpistool of tube lijm dat bestemd is tegen de warmte van de lamp

Wist je dat je met de FADO lamp ook een te schattige poezenlamp kan maken? Check daarvoor deze DIY.

Stap 1

Vouw het plastic of karton dubbel en teken op één zijde de vorm van de oren. Zo hoef je straks maar één keer te knippen en zijn de oren precies gelijk. Houd het voorbeeld van bovenstaande foto aan: de horizontale lijnen fungeren als vouwlijnen.

Stap 2

Vouw de horizontale lijnen en plak de oren in elkaar als op de foto. Smeer de onderkant in met lijm en plak de oren op de lamp.

Stap 3

De laatste stap: het gezichtje. Teken ongeveer in het midden van de lamp twee ovalen als ogen en op ongeveer 3/4 van de lamp een kruis. Klaar is je Nijntje lamp!

Bekijk ook: IKEA hack: van eland naar schattig schaapje

www.mommodesign.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
IKEA hack: super simpele Nijntje lamp
Sluiten