Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Diy 13 jan 2016

IKEA hack: stoer kledingrek voor aan het plafond

IKEA, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er Ikea hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Dit keer een kledingrek.

Dat kleding een goede toevoeging is aan je interieur hoeven we je niet meer te vertellen. Voor fashion lovers is er niets leukers dan je mooie kleding tentoonstellen in de kamer! Dit kledingrek is een perfecte manier om je mooiste spullen aan te hangen. Maar ook als je niet veel ruimte hebt in de gang en wel graag een kapstok wil, is dit een handige oplossing. De DIY van dit kledingrek vonden wij op LIVET HEMMA en is vrij stoer en industrieel. Mocht je willen gaan voor een iets ‘zachtere’ look, dan kun je de ketting vervangen door touw of leer.

Benodigdeheden

  • RÄCKA gordijnroede in zwart, grijs of wit
  • Een ijzeren ketting. Meet de hoogte, vermenigvuldig dat én tel daar de lengte van de roede bij op. Zo kun je bij de bouwmarkt de juiste lengte bestellen
  • Bevestigingsmateriaal voor het plafond, bijvoorbeeld haakjes met schroefdraad die je zo in het plafond draait of;
  • Twee pluggen, twee schroeven en een boormachine

Stap 1.

Bepaal de lengte van het kledingrek. De RÄCKA is uitschuifbaar en kan variëren van 120 tot 210 centimeter. Bepaal de lengte en doe het meteen goed, want later verder inschuiven gaat heel lastig! Het bijgeleverde ophangsysteem en afsluitdoppen kun je aan de kant leggen, want deze zullen we niet gebruiken.

Stap 2.

Nu moet je even goed kijken naar het plafond én bedenken wat je aan het rek wil hangen. Is het de bedoeling dat je twee mooie jurken of accessoires tentoonsteld en heb je een ‘zacht’ plafond (bijvoorbeeld van hout)? Dan zijn haken met een schroefdraad misschien wel voldoende. Deze draai je zo in het plafond. Wil je het rek gebruiken als kapstok, dan moet je komen met iets grover geschut. Boor een gat in het plafond en stop de pluggen in het gat. Draai de haakjes in de plug and you’re good to go!

Stap 3.

Zet de roede rechtop op de grond en laat de ketting of het touw in het gat vallen. Rijg zo de ketting door de buis. Je zou de ketting of het touw nog kunnen opvrolijken met bijvoorbeeld kralen, zoals we deden in deze DIY. Hang de ketting aan de haakjes, koop een paar mooie hangers en haken (bekijk hier de leukste budgettoppers) en je kledingrek is klaar voor gebruik!

Is deze DIY echt te stoer voor jou of zoek je een leuk rek voor in de babykamer bijvoorbeeld? Bekijk dan eens dit kledingrek, dat je maakt met behulp van een mooie tak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

livethemma.ikea.se

Reageer op artikel:
IKEA hack: stoer kledingrek voor aan het plafond
Sluiten