Geert Remmelink
Geert Remmelink Tips 18 mei 2016

IKEA hack: van een stapelbed naar hoogslaper met leeshoek

IKEA, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er IKEA hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Elke woensdag vind je hier op Roomed een handige how-to.

Een stapelbed is natuurlijk al best wel cool, maar het kan altijd nóg cooler. In deze IKEA hack laten we je zien hoe je van een stapelbed een hoogslaper met een knusse leeshoek maakt. Let wel op, deze IKEA hack is zelfs een uitdaging voor een handige klusser. Heb je niet veel ervaring met dit soort projecten, bedenk dan even na of je deze klus wel ziet zitten. Met deze IKEA hack maak je van een lattenbodem een inspiratiebord. Wat ons betreft een prima manier om wat ervaring op te doen!

BENODIGDHEDEN

STAP 1

Onderin het stapelbed komt een gezellige leeshoek. Omdat er aan weerszijden hiervan kasten komen moet de lattenbodem verkleind worden. Haal aan de uiteinden van een lattenbodem een aantal latten weg, totdat de bodem 140 bij 60 cm is. Verwijder aan de voorkant van het bed ook de bedrand en het trappetje.

STAP 2

Bevestig een grote MDF plaat aan de achterkant van het bed. Hiermee maak je het bed dicht. De twee kasten in het bed maak je ook van MDF. Omdat de kast aan de rechterkant naast het bed komt te staan, heeft die kast dezelfde breedte en hoogte als het bed. De kast aan de linkerkant komt onder het bed. Zorg er daarom voor dat deze kast net zo hoog is als het bedbodem. Straks moeten de BESTÅ basiselementen nog verwerkt worden in de kasten. Maak daarom van de houten latten een frame waarin de basiselementen kunnen hangen (zie foto’s).

STAP 3

Nu de basis klaar is, is het tijd voor de afwerking. Schuif de basiselementen op hun plek in de kasten. Maak alle openingen vervolgens dicht met MDF platen, zodat er een strak geheel ontstaat.

STAP 4

Alles wat je nu nog hoeft te doen is het knusse bed een vrolijk kleurtje te geven! Kussens erop, boeken erin en je hebt een prachtig plekje voor de kids waar ze prima kunnen relaxen!

Het enige wat er nog mist is een handig trappetje om het bed in te komen. In deze Ikea hack zie je hoe je van keukenkastjes heel simpel een trap maakt. Heel handig, want dit levert extra opbergruimte op!

Op zoek naar meer inspiratie? We hebben 8x de leukste stapelbedden voor in de kinderkamer voor jou op een rij gezet!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.ikeahackers.net

Reageer op artikel:
IKEA hack: van een stapelbed naar hoogslaper met leeshoek
Sluiten