Hannah Westra
Hannah Westra Diy 17 aug 2018

Ikea hack: geef je slaapkamer een make-over met een nieuw hoofdbord

Ikea, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Elke woensdag vind je hier op Roomed een handige how-to.

Toe aan een nieuwe look in de slaapkamer, maar wil je niet meteen een nieuw bed aanschaffen? Met de Ikea hack van deze week laten we je zien hoe je door het aanpassen van je hoofdbord heel makkelijk een nieuwe sfeer creëert.

Benodigdheden:

  • Ikea MALM bedframe
  • Zelfklevend hout (dit kun je halen bij de bouwmarkt)
  • Cirkelzaag
  • Meetlint
  • Pen
  • Fijn schuurpapier (optioneel)
  • Zwarte fineliner (optioneel)
  • Doorzichtige lak

Stap 1

Bepaal de afmetingen van het hoofdbord en pas hier de afmetingen van het zelfklevende hout op aan. Je kunt bijvoorbeeld een aantal stukken hout dezelfde lengte houden als het originele hoofdbord en kiezen voor afwisseling door de andere stukken in kleinere delen te zagen.

Stap 2

Omdat het zelfklevende hout van oude stukken hout is gemaakt, kan het zijn dat niet alle stukken hetzelfde zijn. Test dus eerst of elke rij naast elkaar past, voordat je het dubbelzijdige tape van de achterkant haalt. Zitten er echt grove stukken bij? Ga er dan nog even licht overheen met schuurpapier om te voorkomen dat de kussens beschadigen.

Stap 3

Het voordeel van zelfklevend hout is dat het al helemaal bewerkt en afgewerkt is, waardoor je er niet veel meer aan hoeft te doen. Aan de achterkant van de planken zitten strips dubbelzijdig tape. Verwijder deze en druk de stukken hout stevig aan op het hoofdbord.

Stap 4

De fineliner is handig als je meer dimensie in het hoofdbord wilt. Kleur dan eerst een streepje zwart voordat je het volgende stuk hout opplakt.

De ultieme gids naar een prachtige slaapkamer: De beste tips en ideeën bij het inrichten van je slaapkamer

Stap 5

Is het hele hoofdbord beplakt met hout? Spray of kwast dan met lak over het hele oppervlak en laat het drogen. Zo voorkom je dat de kleur van het hout afgeeft op de kussens. En voilà, een heel nieuwe look voor je oude vertrouwde bed!

Heb je de DIY smaak te pakken? Dit is ook leuk:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

sugarandcloth.com

Reageer op artikel:
Ikea hack: geef je slaapkamer een make-over met een nieuw hoofdbord
Sluiten