Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Diy 25 november 2015

Ikea hack: schattige wolkenlamp

IKEA, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er Ikea hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Elke woensdag vind je hier op Roomed een handige how-to.

We hebben weer een leuke hack voor de kinderkamer! Hoewel deze lamp natuurlijk ook super stylish kan zijn in een minimalistische en moderne ruimte, denken we dat je vooral bij kinderen een goede beurt maakt. Met deze simpele Ikea hack laten we zien hoe je van de Varmluft lampenkap een onwijs schattige wolkenlamp maakt!

Benodigdheden

  • Bijvoorbeeld de VARMLUFT lamp, maar ook andere papieren lampenkappen (zoals de VATE) zijn zeker geschikt
  • Wattenbolletjes
  • Transparante lijm en een kwast (maar een bus spuitlijm is ook erg handig!)
  • Eventueel kerstverlichting
Bron: DIY educator

Stap 1.

Haal de wattenbolletjes uit de verpakking en knijp, trek en vervorm ze tot fluffy bolletjes in verschillende groottes.

Stap 2.

Spuit of bestrijk de lampenkap met lijm. Begin steeds met kleine stukjes, en niet met de gehele lampenkap, want vooral spuitlijm droogt snel!

Stap 3.

Beplak het gelijmde gedeelte met de wattenbolletjes. Herhaal daarna stap twee tot en met drie totdat de gehele lamp is beplakt. Simpeler kan bijna niet, toch?

Je zou eventueel de lamp ook nog kunnen versieren met kerstverlichting. Bevestig de lampjes dan aan de binnenkant van de lamp, en laat ze decoratief naar beneden ‘hangen’.

Ook leuk: maak zelf een wolkenkussentje

www.mommodesign.com

Reageer op artikel:
Ikea hack: schattige wolkenlamp
Sluiten