Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Diy 15 jul 2015

Ikea hack: schattige poezenlamp

Ikea, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er Ikea hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Elke woensdag vind je hier op Roomed een handige how-to.

In drie simpele stappen kun je van een FADO tafellamp deze leuke poezenlamp maken. Perfect voor in de kinderkamer!

Benodigdheden

  • Ikea FADO tafellamp
  • 2 pakjes zachte witte FIMO klei en eventueel een oven
  • Verf in een zachtroze kleur
  • Een ronde stempel of klein wit kwastje
  • Zwarte watervaste stift
  • Glitters (wit en zilver gemengd)
  • Hittebestendige sterke lijm

Stap 1.

Kneed de FIMO klei tot het goed zacht is. Maak van de klei twee oren, zoals op het voorbeeld. Je kunt de klei afbakken, maar het is ook prima om de klei zacht te laten. Zorf ervoor dat wanneer je de klei afbakt, je de klei wel even goed aandrukt op de lamp, zodat de onderkant van de oren dezelfde bolling hebben als de lamp. Bak daarna af zoals op de verpakking beschreven staat. Gebruik wat sterke lijm om de oren vast te lijmen op de lamp.

Stap 2.

Dan is het nu tijd om de wangetjes van de poes te maken. Stempel of schilder twee rondjes op de lamp. Sprenkel, wanneer de verf nog nat is, de glitters over de verf heen en laat het goed drogen.

Stap 3.

Teken met de watervaste stift een driehoekje tussen de ‘wangen’. Trek vanaf het midden een korte lijn naar beneden en eindig met een lusje. Kijk goed naar het voorbeeld! Ook de ogen zijn heel simpel, twee golven met hier een daar wat kleine streepjes als wimperhaartjes. Heb je een foutje gemaakt of ben je uitgeschoten? Een beetje nagellakremover op een wattenstaafje doet wonderen..

En klaar is de lamp! Geef de poes een mooi plekje in de kinderkamer.

Bekijk deze artikelen voor meer inspiratie voor kids

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

blog.sirlig.dk

Reageer op artikel:
Ikea hack: schattige poezenlamp
Sluiten