Zo maak je van een goedkope IKEA-kruk een plantentafel

Als student kan de IKEA-kruk niet in je interieur ontbreken. Maar zodra je je studentenkamer inruilt voor een grote-mensen-huis, kan die kruk wel een upgrade gebruiken. Met de IKEA-hack laten we zien hoe je de kruk omtovert tot een stijlvolle ronde plantentafel.

Veel plantentafels zijn duur of fors qua vorm. Deze tafel maak je voor nog geen tien euro én is door de zwarte, dunnen poten ook nog eens stijlvol om in je interieur neer te zetten. Niemand zal geloven dat de basis van deze plantenkruk bij de IKEA ligt.

Dit heb je nodig voor deze IKEA-hack

Belangrijk: je kunt de schroeven van de MARIUS-kruk niet gebruiken. Deze zijn niet lang genoeg. Ga voor schroeven die ongeveer 30% langer zijn dan de bijgeleverde schroeven.

Zo maak je jouw eigen plantentafel

Voor deze DIY hebben we alleen de bovenkant van de SNUDDA nodig. Met een tang kan je de roterende onderkant gemakkelijk verwijderen. Weggooien is niet nodig – gebruik het overgebleven stuk bijvoorbeeld voor een andere DIY.

Pak de twee poten van de IKEA-kruk, en schroef ze in elkaar volgens de instructies van IKEA. Als dat gelukt is, leg je de bovenkant van de poten op de onderkant van de SNUDDA. Teken met een potlood de plek af waar je straks gaten in gaat boren.

Het is niet nodig om de gaten helemaal door te boren – deze gaten zijn slechts een hulpmiddel om straks de schroeven er goed in te kunnen schroeven. Als het gat tot halverwege het hout gaat, is dat helemaal prima. Zorg er ook voor dat de diameter van het gat kleiner is dan de schroeven die je gebruikt, zodat de schroeven er niet gemakkelijk uit kunnen vallen.

Schroef met een schroevendraaier de schroeven in het hout, en zorg ervoor dat ze goed vastzitten. Et voila, jouw IKEA plantenkruk is af.

IKEA hack: zo kan je de populaire stellingkast HYLLIS óók gebruiken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

IKEA hackers

Reageer op artikel:
Zo maak je van een goedkope IKEA-kruk een plantentafel
Sluiten