Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Diy 23 dec 2015

Ikea hack: plantenbak voor vetplanten

Ikea, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er Ikea hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Elke woensdag vind je hier op Roomed een handige how-to.

Cassidy, eigenaresse van Succulents & Sunshine, vult haar blog met tips en tricks voor het verzorgen van vetplanten. Met deze Ikea hack laat ze ons zien hoe ze van een RÅSKOG trolley een leuke plantenbak maakt, die er niet alleen leuk uitziet maar ook nog eens super handig is, omdat je de trolley kunt verplaatsen wanneer de planten meer of minder licht nodig hebben. Ideaal toch?

Benodigdheden

  • De RÅSKOG trolley van Ikea
  • Verschillende vetplanten
  • Verschillende potjes
  • Zakje veenmos
  • Zak aarde
  • Stuk mesh (geperforeerd plastic)

Stap 1.

Zet de trolley in elkaar zoals beschreven in de handleiding. Knip het geperforeerde plastic op maat van de tray. De onderkant van de trays zijn ook geperforeerd, maar deze gaten zijn te groot om de aarde tegen te houden. Door er een extra laag plastic overheen te leggen, kan het water er evengoed nog doorheen sijpelen, maar blijft de aarde wel op zijn plek.

Stap 2.

Over de aarde leg je een laagje veenmos. Dit doe je ter bescherming van de planten, maar het zorgt ook voor een mooiere kleur als je de vetplanten straks hebt geplant. Het zwart van de aarde zou een te groot contrast zijn.

Stap 3.

Verzamel je vetplanten en bedenk een mooie lay-out. Zet de planten eerst gewoon los op de grond om een goede verdeling te maken. Staan de planten mooi verdeeld? Graaf dan kleine kuiltjes in de aarde en plant de vetplanten.

Stap 4.

Je zou alle trays kunnen beplanten zoals beschreven in stap drie, maar Cassidy heeft ervoor gekozen om de twee onderste trays te vullen met vrolijke gekleurde potten.

Dan nog even over de verzorging van de plantjes. Vetplanten zijn best makkelijke in onderhoud! Zet de planten op een lichte plek, maar niet direct in het zonlicht. Bijvoorbeeld bij een raam dat niet op het zuiden ligt. Geef de plantjes ongeveer eens in de twee weken een beetje water. In de zomer mag dat iets meer, maar zorg wel dat de aarde volledig droog is bij de volgende sproei beurt.

Vond je dit een leuke Ikea hack? Check dan ook eens deze coole kruidentuin voor bij het raam.

www.succulentsandsunshine.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Ikea hack: plantenbak voor vetplanten
Sluiten