Joëlle Kraaij
Joëlle Kraaij Wooninspiratie 3 okt 2018

IKEA hack: toffe hangende planken met touw aan de muur

Ikea, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er Ikea hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Deze planken met touw vinden te onwijs stijlvol!

Heb jij veel leuke decoratiespullen maar nog geen plek om ze neer te zetten? Dan kunnen wij je helpen! Op de blog Nur Noch kwamen we namelijk een té leuke IKEA hack tegen. De blogger laat ons zien hoe je hangende planken maakt met een stuk stevig touw. Klaar met de hack? Kijk dan ook meteen naar deze tips om een open kast te stylen.

Benodigdheden

  • IVAR plank
  • 8 meter stevig touw
  • Schaar
  • Boormachine
  • Potlood
  • Zaag
  • Tape

Stap 1

Zorg er allereerst voor dat de planken 7 x 80 cm zijn. Dit betekent dat je aan één IVAR plank genoeg hebt. Lekker budget! Markeer met een potlood de punten waar je door je plank een gat wilt boren. Let op: je boormachine mag niet breder zijn dan het touw dat door je plank gaat, anders blijft de plank namelijk niet hangen. Boor nu de gaten.

Stap 2

Pak het touw wikkel het tape strak om de uiteinden. Zo kan het touw gemakkelijker door de geboorde gaten. Haal het touw bijna helemaal door het gat, verwijder het tape en leg dan onderin het touw een goede knoop. Dit is nu de onderkant van je hangplank. Herhaal deze stap voor de andere drie gaten in het plankje.

Stap 3

Nu heb je de onderste plank gehad en is het verstandig om te bepalen wat de afstand tussen de planken wordt. Leg hier een knoop, ga vervolgens te werk zoals in stap 2 en werk zo verder.

Stap 4

Wanneer alle planken aan het touw zitten, leg je twee knopen aan de bovenkant van je touw. Door middel van deze knopen kun je je planken ophangen. Waarschijnlijk zullen niet meteen alle planken recht hangen, dus neem hier even de tijd voor.

Kom je er nog niet helemaal uit of wil je meer informatie? Je vindt de complete hack voor de hangende planken en extra beeld op Nur Noch.

Nog meer IKEA hacks? Dit zijn de allerleukste:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

nur-noch.com

Reageer op artikel:
IKEA hack: toffe hangende planken met touw aan de muur
Sluiten