Renée Leeuw
Renée Leeuw Diy 12 nov 2014

Ikea hack: pimp je ladekast met koperen details

Ikea, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Elke woensdag vind je hier op Roomed een handige how-to.

Vandaag laten we zien hoe je die standaard ladekast van Ikea een bijzonder gave look geeft met koperen details.

BENODIGDHEDEN

STAP 1
Maak allereerst een aantal driehoeken van de vellen stevig papier in verschillende maten. Plak deze met afplak-tape op de lades en bepaal welke vorm jouw voorkeur heeft.

STAP 2
Wanneer je de juiste driehoek hebt gekozen, leg je deze op het koperfolie en snijdt je met de papiersnijmachine driehoeken uit het koperfolie.

STAP 3
Zorg ervoor dat de lades goed schoon zijn voordat je de driehoeken erop plakt. Verwijder de achterkant van het zelfklevende koperfolie stukje bij beetje terwijl je de driehoek op de lade plakt. Zo voorkom je bubbeltjes in het folie.

STAP 4
Als laatste bekleed je de bovenkant van de kast met koperfolie. Zorg ervoor dat ook hier de ondergrond goed schoon is alvorens het folie erop te plakken. Bepaal de afmetingen van de bovenkant van de kast en plak ook hier stukje bij beetje heel voorzichtig het folie op zodat er geen bubbeltjes ontstaan. Lelijke randjes kun je eventueel nog wegsnijden met een X-acto mesje.

caroleandellie.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Ikea hack: pimp je ladekast met koperen details
Sluiten