Renée Leeuw
Renée Leeuw Diy 1 juli 2015

Ikea hack: mini garage

Ikea, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er Ikea hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Elke woensdag vind je hier op Roomed een handige how-to.

Ben jij een echte auto fan en droom je van een garage vol klassiekers? Maar heb je toevallig nog niet de loterij gewonnen en staar je daarom mijmerend naar je verzameling miniatuur auto’s? Ook die auto’s kun je een waardige stalplaats geven. Wij kwamen dit te gekke idee tegen: maak van een wissellijst een mini garage voor je verzameling!

benodigdheden

  • RIBBA wissellijst (10 x 15 cm)
  • Multiplex
  • Zaag
  • Houtlijm
  • Bankschroef/klem
  • Kleine balkjes e.d. als interieur

Stap 1

Maak van het multiplex een box met een diepte van ongeveer 7 cm diep. Zorg ervoor dat de afmetingen overeenkomen met de maat van de wissellijst. In het voorbeeld: 10 x 15 cm.

Stap 2

Na het zaagwerk kun je de box in elkaar zetten door de verbindingen aan elkaar te lijmen. Zet de verbindingen even vast tussen een bankschroef of klem tot dat de lijm droog is.

Stap 3

Nu is het tijd om je mini garage in te richten. Dit kun je zo gek doen als jij wilt natuurlijk. Denk aan gave kunst voor aan de muur, die je zelf kan maken. Bekleed de wand met een bakstenen print en fabriceer iets van verlichting in de garage.

Stap 4

Zet na de inrichting je auto in de box, het frame ervoor en je mini garage is klaar!

En dan nu weer even terug naar de grote mensen wereld:
5x oude garages omgetoverd tot woonhuizen

www.ikeahackers.net

Reageer op artikel:
Ikea hack: mini garage
Sluiten