Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 13 mrt 2018

IKEA hack: van basic krukje naar luxe kruk met zacht zitvlak

Ikea, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom is er zoiets als een Ikea hack, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Elke woensdag vind je hier op Roomed een handige how-to.

We kennen allemaal het Marius krukje wel. In veel (studenten)kamers is het krukje terug te vinden als er een extra zitplek gecreëerd moet worden. Maar laten we eerlijk zijn: echt lekker zit dit krukje niet. Daarom werden we zo blij van deze IKEA hack van Dainty Dress Diaries. Met deze super simpele DIY tover je het Marius krukje namelijk zo om tot een stylish kruk met fluffy kussen. Hallo nieuwe favoriete kruk!

Wat heb je nodig?

IKEA Marius kruk
– Gouden spuitverf
– Een fluffy kussen
– Een scherpe schaar
– Een schroevendraaier om je krukje in elkaar te zetten
– Handschoenen om je handen te beschermen tijdens het verven

Stap 1

Schroef met behulp van de schroevendraaier de poten van de kruk in elkaar. Vergeet vooral niet om je handschoenen aan te trekken, want spuitverf kan hardnekkig zijn. Met gouden spuitverf verf je de onderkant van de kruk helemaal koper (doe dit het liefst buiten! Of in ieder geval in een goed geventileerde ruimte). Gebruik liever twee dunne laagjes dan één dikke, want dan heb je minder kans dat de verf uitloopt. Als je bang bent dat de verf snel gaat chippen, spuit de onderkant dan eerst in met een primer. Laat de verf goed drogen.

roomed-ikea-hack-kusse
roomed-ikea-hack-kusse

Stap 2

Terwijl je de verf laat drogen, kan je met de bovenkant van de kruk aan de slag. Rits je fluffy kussen, bijvoorbeeld deze van de Blokker, open. Leg de bovenkant van de kruk in het midden van het kussen, en rits het kussen weer dicht.

roomed-ikea-hack-kusse
roomed-ikea-hack-kusse

Stap 3

Om de poten aan de bovenkant vast te maken, moet je in het kussen vier kleine gaatjes maken. Door deze gaatjes komen namelijk de pinnetjes waarin de schroeven gedraaid moeten worden. Je maakt de gaatjes door de stof iets dubbel te vouwen, en vervolgens met een scherpe schaar een klein gaatje te knippen.

roomed-ikea-hack-kusse

Stap 4

Schroef de poten vast aan de bovenkant van je nieuwe kruk. Draai de schroeven goed vast (voor extra stevigheid is het handig om de schroeven na twee weken nóg een keer vast te schroeven) en draai je splinternieuwe kruk om. Tadaa! Net een designerkruk, maar dan voor een prikkie van de IKEA.

roomed-ikea-hack-kusse
roomed-ikea-hack-kusse
roomed-ikea-hack-kusse

Bron: Dainty Dress Diaries

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
IKEA hack: van basic krukje naar luxe kruk met zacht zitvlak
Sluiten