Hannah Westra
Hannah Westra Diy 28 okt 2015

IKEA hack: look-a-like Tomado boekenrek

IKEA, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er Ikea hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Elke woensdag vind je hier op Roomed een handige how-to.

Grote kans dat je het gave retro boekenrek van Tomado weleens bent tegengekomen. Door de basic look past het open wandkastje in vrijwel elk interieur, maar het is toch net iets toffer dan een standaard boekenrek. In deze IKEA hack laten we zien hoe je zelf low-budget een look-a-like van dit boekenrek maakt. Deze DIY is niet alleen heel voordelig, maar ook heel makkelijk. Het kost je namelijk bijna net zoveel moeite als het ophangen van een normale plank! Nog meer inspiratie opdoen voor een retro kitch keuken? Kijk dan even hier.

Benodigdheden

Totale kosten: €20,60

STAP 1

Zaag de plank doormidden en schuur de randjes glad. Verf de gezaagde kant wit en maak per plank twee consoles vast aan de bovenkant.

STAP 2

Gebruik de bovenkanten van de twee schoenenrekken als zijkanten van de boekenkast. Aangezien de planken met consoles aan de muur vastzitten, hoef je de rekken niet aan de muur te bevestigen. Maak deze met spijkers vast aan de twee planken. En klaar is kees!

Op zoek naar inspiratie om deze Tomado look-a-like te stylen? In deze shop the look staan de leukste accessoires voor dit retro boekenrek.

www.ikeahackers.net

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
IKEA hack: look-a-like Tomado boekenrek
Sluiten