Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Diy 14 okt 2015

Ikea hack: kussenhoes met kwastjes

IKEA, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er Ikea hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Elke woensdag vind je hier op Roomed een handige how-to.

Met deze Ikea hack geef je je kussenhoes een leuke toevoeging: gezellige, zelfgemaakte kwastjes!

Benodigdheden

  • Ikea kussenhoezen: de LAPPLJUNG RUTA, DOFTRANKA en STOCKHOLM zijn bij ons favoriet!
  • Verschillende kleuren wol
  • Een wat dikkere naald
  • Sterk garen
  • Scherpe schaar
  • Eventueel een boek

Check het onderstaande filmpje en lees ons uitgebreide stappenplan. Kan bijna niet misgaan!

Stap 1.

Maak van de wol grote lussen. Je zou de streng wol eventueel om een boek kunnen wikkelen zodat je zeker weet dat al je kwastjes straks dezelfde lengte hebben. Schuif de lussen dan los van het boek en leg deze op tafel neer.

Stap 2.

Pak een klein stukje wol en wikkel precies in het midden van de lus.

Stap 3.

Daarna vouw je de punten naar elkaar toe en wikkel je om de bovenkant een paar strengen wol. Goed vastmaken met een dubbele knoop of een leuk strikje.

Stap 4.

Als alles netjes op z’n plek zit is het tijd om de onderkant los te knippen. In het filmpje doen ze dat op een ietwat onhandige manier (vinden wij..) Pak je schaar, haak ‘m in de lus en knip de strengen wol door. Zo verlies je ook geen wol, wel zo zuinig!

Stap 5.

De laatste stap: naai de kwastjes aan de kussenhoezen. Pak je naald en draad, maak een paar centimeter vóór het uiteinde van de draad een stevige, dubbele knoop en steek je hand in de kussenhoes om de naald in de punt naar buiten te steken. Zo zit het knoop netjes verstopt in de hoes. Haal de draad een paar keer door het uiteinde van het kwastje en steek ‘m weer terug in de kussenhoes. Gebruik dan de twee uiteindes van de draad om het uiteindelijk aan elkaar vast te knopen.

Deze stappen herhaal je nog drie keer zodat alle hoeken van de kussenhoes voorzien zijn van vrolijke kwastjes. Heb je nog geen binnenkussen? Laat dan je oude Ikea catalogus omtoveren tot kussenvulling!

livethemma.ikea.se

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Ikea hack: kussenhoes met kwastjes
Sluiten