Renée Leeuw
Renée Leeuw Diy 20 april 2016

IKEA hack: kurken onderzetter wordt nachtkastje

IKEA, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er Ikea hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Elke woensdag vind je hier op Roomed een handige how-to.

Deze keer delen we een hack van één van onze lezers, Bob! Hij maakte van een kurken onderzetter uit de SINNERLIG collectie van IKEA een nachtkastje. Deze onderzetter heeft een diameter van 30 centimeter en daarom perfect als je niet zoveel ruimte naast je bed hebt.

benodigdheden

  • SINNERLIG onderzetter
  • Plankdrager
  • 3x kleine schroeven (15 mm)
  • 3x schroeven normaal formaat
  • Schroevendraaier
  • Boor

Stap 1

Deze DIY is eigenlijk heel simpel. Bevestig eerst de planken drager aan de onderzetter. Dit doe je met kleine schroefjes. De onderzetter heeft een dikte van 20 mm dus zorg er in elk geval voor dat de schroefjes ongeveer 15 mm lang zijn zodat ze niet door de onderzetter prikken.

Stap 2

Bepaal waar je het nachtkastje wilt hangen en boor op die plek drie gaten in de wand. Nu kun je het nachtkastje aan de muur bevestigen met grotere schroeven en dan ben je alweer klaar!

Style je nachtkastje met deze essentials voor een optimale nachtrust.

Ben je helemaal fan van kurk en wil je meer leuke dingen maken met dit materiaal? Je kunt heel makkelijk bakjes maken van een vel kurk die je kunt gebruiken als organizer op je bureau óf als plantenbakje.

Reageer op artikel:
IKEA hack: kurken onderzetter wordt nachtkastje
Sluiten