Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Diy 20 januari 2016

Ikea hack: kunstige wandplank

IKEA, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er Ikea hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Elke woensdag vind je hier op Roomed een handige how-to.

Ikea hacker Heidi Luck kreeg de twee ALGOT planken binnen om haar kastensysteem compleet te maken. Maar helaas bleken de planken bij het transport beschadigd te zijn. Een geluk bij een ongeluk, want omdat ze het zonde vond om de planken weg te gooien bedacht ze deze leuke en super simpele Ikea hack!

Benodigdheden:

  • Een ALGOT wandplank
  • Dik wol in verschillende kleuren
  • Tape
  • Een naald met een breed oog (waar de wol doorheen past) of een stukje tape om het uiteinde van de wol even vast te plakken
  • Eventueel materiaal om de plank aan de wand te bevestigen

Stap 1.

Bedenk eerst wat voor patroon je zou willen. Heidi maakte een grafisch patroon met verschillende kleuren wol, maar je zou bijvoorbeeld ook losse letters of een leuke quote kunnen maken. Het belangrijkste is om het patroon goed uit te tellen. Je wilt natuurlijk niet dat het patroon uiteindelijk toch niet klopt!

>> 9x de meest hilarische design fails in en rondom huizen

Stap 2.

Teken met een watervaste stift het patroon op de achterkant van de wandplank, zodat je het patroon straks met de wol alleen maar hoeft te tracen. Let er wel op dat wanneer je letters gebruikt in het patroon, je de letters in spiegelbeeld moet uittekenen.

Stap 3.

Knip een lange streng wol af en leg een paar knopen in het uiteinde. Plak het vast aan de achterkant van de wandplank. Door het knoopje glipt de wol niet onder het tape vandaan.

Stap 4.

Rijg de wol door de gaatjes van de wandplank in het door jou ontworpen design. Het is leuk om af te wisselen met verschillende kleuren wol!

Heb je nog wat wol over? Dat zou je kunnen gebruik voor deze DIY!

www.ikeahackers.net

Reageer op artikel:
Ikea hack: kunstige wandplank
Sluiten