Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Wooninspiratie 4 mei 2016

IKEA hack: kruk met zachte zitting

IKEA, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er Ikea hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Elke woensdag vind je hier op Roomed een handige how-to.

Deze DIY is zo simpel en daarom oh-zo-briljant. Met een normaal hoofdkussen en een mooi koord kun je een simpele kruk een originele look geven en daarnaast zit de kruk na deze DIY ook nog eens veel lekkerder! Zet het krukje in je slaapkamer of zet ‘m in de woonkamer zodat je het krukje er snel bij kunt pakken om meer zitplek te creëren.

Benodigdheden

  • Een kruk, bijvoorbeeld de SKOGSTA, RÅSKOG of een vintage krukje
  • Een stevig kussen en kussensloop
  • Mooi touw of (lederen) koord

Stap 1.

Leg het kussen op de zitting van de kruk. Pak een lang stuk koord of touw steek het touw tussen de poten door, onder de zitting. Haal de uiteindes naar elkaar toe en maak een stevige knoop. Herhaal dit zo’n acht keer, zodat er acht ‘pizza punten’ ontstaan. Trek het koord vooral stevig aan, het bobbelige effect is juist de bedoeling.

Stap 2.

De zitting van de kruk is misschien rond of vierkant, maar je kussen rechthoekig. Frommel de hoeken van het kussen ook tussen het touw, hoe rommeliger hoe beter!

Bekijk ook de IKEA hack van vorige week en maak van een standaard IKEA kastje een fantastische vintage postkast!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.ikea.com

Reageer op artikel:
IKEA hack: kruk met zachte zitting
Sluiten