Hannah Westra
Hannah Westra Diy 26 aug 2015

IKEA hack: kruidentuin voor aan het raam

Ikea, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Elke woensdag vind je hier op Roomed een handige how-to.

Vandaag delen we weer een super simpele maar leuke Ikea hack: een kruidentuin voor aan het raam. Handig: voor de hack zelf hoef je in elk geval geen groene vingers te hebben!

Benodigdheden:

Stap 1

Verf de douchegordijnstang met een spuitbus in dezelfde kleur als de bakjes en kies bij het tuincentrum voor jouw favoriete kruidenplantjes.

Tip: deze kruiden heb je nodig voor heerlijke zomerse cocktails.

Stap 2

Bevestig de stang voor een raam tussen twee muren. Superhandig, want door het veermechanisme zijn daar geen schroeven of boorgaten voor nodig! De ORE douchegordijnstang kan makkelijk verlengd worden van 110 tot 200 centimeter.

Stap 3

Hang de haakjes aan de stang en bevestig hier de FINTORP afdruipbakjes aan. Ook dit kan heel makkelijk door de ringen die aan de emmertjes zitten.

Stap 4

Dit is het moment om je groene vingers tevoorschijn te halen! Plaats in elk afdruipbakje een kruidenplantje met pot en je Ikea hack is klaar! Nu nog zorgen dat de plantjes in leven blijven. Om je een handje te helpen geven we je een aantal tips.

Heb je de smaak te pakken? Er zijn nog heel veel meer leuke DIY’s met planten! Is zo’n kruidentuin niet echt voor jou weggelegd maar wil je wel graag meer groen in huis? Laat je inspireren door ons moodboard.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

jillm.com

Reageer op artikel:
IKEA hack: kruidentuin voor aan het raam
Sluiten