Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Diy 17 februari 2016

Ikea hack: koperen bedlampje

IKEA, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er Ikea hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Elke woensdag vind je hier op Roomed een handige how-to.

Bij IKEA zijn een heleboel hanglampen te vinden, die prachtig staan boven lange eettafels of in de keuken. Maar wist je dat je een hanglamp ook goed kunt gebruiken in de slaapkamer als bedlampje? Vooral wanneer je geen nachtkastje hebt, is dit dé oplossing. Eerder al vertelden we je over de trend om verlichtingssnoeren en kabels vooral niet weg te werken, want ze kunnen juist een speelse toevoeging zijn aan je interieur. Bekijk voor inspiratie even dit artikel. Voor deze IKEA hack heb je niet veel nodig en met een beetje precisie (en een goede boormachine) heb je het zo voor elkaar.

Benodigdgeden:

  • STÄKRA hanglamp
  • Een mooie vintage (deur)knop of haak, of de ERIKSDAL
  • Boormachine
  • Schroefmachine of schroevendraaier
  • Wandplug die geschikt is voor de muur
  • Schroef
  • Eventueel een nieuw snoer

Stap 1.

Kijk thuis eerst goed wat voor muur je hebt. Voor gipsen wanden heb je namelijk weer andere pluggen en schroeven nodig dan bij bijvoorbeeld een betonnen muur.

Stap 2.

Boor een gat in de muur en druk de wandplug in het gat. Mocht dit niet meteen lukken, dan kun je altijd een rubberen hamer gebruiken. Geen normale hamer, want anders beschadig je de muur! Schroef daarna het schroefdraad van de knop in de plug en schroef tot slot de knop op het schroefdraad.

Stap 3.

De laatste stap draait helemaal om de finishing touch. Draai het snoer van de lamp twee keer om de knop heen en laat de kap hangen tegen de muur. Zit het stopcontact helemaal aan de andere kan van het bed? Dat is juist leuk! Mocht je een groot bed hebben (het snoer van de lamp is 1.80 lang), dan doe je er goed aan om een nieuw snoer te kopen. Hoe je het nieuwe snoer weer goed aansluit op de lamp leggen we je uit in deze DIY.

Een paar simpele stappen, maar wel met een te gek resultaat! Voor een speels effect trek je het snoer van het bedlampje niet recht, maar laat je ‘m losjes hangen, net als op de foto.

Voor de kinderkamer maak je met IKEA producten ook een schattige wolkenlamp. Bekijk hier de hack.

livethemma.ikea.se

Reageer op artikel:
Ikea hack: koperen bedlampje
Sluiten