Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Diy 19 augustus 2015

Ikea hack: koperen bijzettafel

Ikea, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er Ikea hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Elke woensdag vind je hier op Roomed een handige how-to.

Met deze Ikea hack geef je jouw ouderwetse strandkrukje een geheel nieuwe look! Eerder schreven we dit artikel over metallics en dit lijkt ons een perfecte DIY om meer glans in je huis te brengen. En dat alles in maar drie super simpele stappen. Kijk snel mee!

Benodigdheden

  • OFFENTLIG dienblad
  • Oud strandkrukje
  • Koperen spuitverf. Bij deze Ikea hack is matte verf gebruikt, maar we kunnen ons voorstellen dat een glanzende koperen verf ook heel mooi zal staan (of elke andere kleur!)
  • Zelfklevend klittenband
  • Schaar
  • Oude kranten

Stap 1.

Leg wat kranten op de grond en spuit het dienblad met de koperen spuitverf. Laat drogen zoals staat beschreven op de verpakking en spuit later de achterkant ook. Koperen verf dekt vaak in één keer, maar als het dienblad zelf een heftige print heeft, is een tweede laagje geen luxe.

Stap 2.

Knip de oude stof van het strandkrukje. Vouw het krukje uit en knip het zelfklevende klittenband in kleine vier kleine stukjes. Plak één kant van de klittenband stukjes op de vier bovenste punten van de stoel.

Stap 3.

Is je dienblad mooi opgedroogd? Zet het dienblad recht op het krukje, en teken aan de onderkant af waar de andere vier overgebleven stukjes klittenband moeten komen. Plak de stukjes op de achterkant, zet het dienblad op het onderstel en klaar is je ‘nieuwe’ bijzettafel!

www.poppytalk.com

Reageer op artikel:
Ikea hack: koperen bijzettafel
Sluiten