Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Diy 22 juli 2015

Ikea hack: klok met washitape

Ikea, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er Ikea hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Elke woensdag vind je hier op Roomed een handige how-to.

Dit is misschien wel de meest simpele Ikea hack en het kost je nog geen vijf minuten. Het klokje is een leuke toevoeging voor op je nachtkastje en ook direct een stuk leuker om uit te zetten ‘s ochtends vroeg!

Benodigdheden

  • VÄCKIS klokje
  • Verschillende rolletjes washitape
  • Schaar
  • Scherp mesje (bijvoorbeeld een scalpel mesje)

Stap 1

Beplak de klok met washitape. Kies een effen kleur of een leuk printje. Heeft je washitape een print, zorg er dan voor dat je de stroken netjes naast elkaar plakt zodat de print mooi doorloopt. Plak de stroken tape helemaal rondom het klokje, dus ook over de wijzerplaat heen.

Stap 2

De boven -en onderkant van de klok zijn nu beplakt, maar de zijkanten moeten ook nog! Knip daarvoor korte strookjes op maat.

Stap 3

Rondom de wijzerplaat zit een scherpe rand. Druk het tape hier goed aan met je nagel.

Stap 4

Snijd nu met het scalpel mesje voorzichtig langs de rand van de wijzerplaat om het overtollige tape weg te kunnen halen.

Druk alle randen nog even stevig aan en klaar is je klok!

Benieuwd naar meer van dit soort snelle Ikea hacks?

tellloveandchocolate.com

Reageer op artikel:
Ikea hack: klok met washitape
Sluiten