Renée Leeuw
Renée Leeuw Diy 29 apr 2015

Ikea hack: klimmuur voor katten

Ikea, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom is er zoiets als een Ikea hack, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Elke woensdag vind je hier op Roomed een handige how-to.

Als je thuis een kat hebt, dan weet je ongetwijfeld dat die harige viervoeters hun nagels maar al te graag in jouw mooie meubilair of geliefde, leren tas zetten. Gelukkig zijn er genoeg oplossingen tegen krabbende katten, zoals deze Ikea hack laat zien.

benodigdheden

  • OSTED vloerkleed
  • 8x schroefhaken
  • IJzerdraad

Stap 1

Bedenk allereerst of je de schroefhaken in de muur zet of dat je kiest voor het plafond en/of de houten plint. Het vloerkleed is best zwaar en daar moet je het gewicht van je kat ook nog bij optellen. Zet tenminste zes schroefhaken aan de bovenkant en tenminste twee aan de onderkant.

Stap 2

Pak vervolgens het ijzerdraad erbij en haal dit door de bovenkant van het kleed. Meet uit waar het kleed de haken raakt en maak op die punten een klein lusje zodat het ijzerdraad om het haakje past.

Stap 3

Zet nu ook tenminste twee schroeven in de onderkant van de muur of in de plint. Haal een ijzerdraadje door het kleed en hang het vervolgens om het haakje. Trek het draad goed aan zodat de klimmuur strak komt te staan.

In principe is de klimmuur nu klaar voor je krabbende kat, maar je kan het natuurlijk ook nog uitbreiden en tot een waar speelparadijs maken voor je kat. Voor de rest van de uitleg kun je hier terecht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.ikeahackers.net

Reageer op artikel:
Ikea hack: klimmuur voor katten
Sluiten