Mirre Staats
Mirre Staats Wooninspiratie 3 aug 2016

IKEA hack: kleurrijke lamp met gevlochten touw

Ikea, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er Ikea hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Elke woensdag vind je hier op Roomed een handige how-to.

Hoe modern een witte hanglamp met strak design ook kan zijn, een beetje kleur kan geen kwaad. Zeker in de zomer, wanneer je het zonnetje het liefst ook naar binnen haalt. Via Appartment Therapy kwamen wij op een IKEA hack waarbij je in een paar stappen een simpele, witte lamp van IKEA omtovert tot een zonnige variant. Volg de stappen hieronder en in no time heb jij een kleurrijke lamp in huis!

Benodigdheden

  • IKEA Melodi hanglamp
  • Gele verfspray
  • Dubbele raffia band (één band is genoeg, verkrijgbaar bij de stoffenwinkel)
  • Gele pendel (optioneel, maar maakt de lamp wel af)
  • Lijmpistool
  • Lijmsticks

Stap 1

Schud de spuitbus met verfspray minimaal twee minuten en spuit vervolgens de gele verf op de witte lampenkap. Laat de verf drogen en herhaal deze stap nogmaals voor een egale finish.

Stap 2

Voorzie de onderste rand van de lampenkap van lijm in zigzag-patroon. Knip de uiteinden van de raffia band eraf, zodat ze goed op elkaar aansluiten. Druk vervolgens de raffia band voorzichtig op de lijm.

Stap 3

Wil je het witte hangsnoer van de MELODI-lamp vervangen voor een gele variant? Doe dit dan nu door het snoer los te koppelen van de lampenkap. Doe vervolgens het gele snoer door het bovenste gaatje van de lampenkap en maak dit vast volgens de gebruiksaanwijzing van IKEA.

Wil je meer stoere lampen in huis? Bekijk dan de DIY’s hieronder en creëer in een paar stappen gave lampen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.apartmenttherapy.com

Reageer op artikel:
IKEA hack: kleurrijke lamp met gevlochten touw
Sluiten