Renée Leeuw
Renée Leeuw Diy 18 maart 2015

Ikea hack: kastje in mid-century stijl

Ikea, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er Ikea hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Elke woensdag vind je hier op Roomed een handige how-to.

Ben je gek op vintage design uit de jaren ’50 en ’60, maar niet zo dol op de prijskaartjes die deze meubelstukken vaak dragen? Wij ook niet en daarom laten we met deze Ikea hack zien dat je die mid-century stijl ook betaalbaar in huis haalt.

Benodigdheden

  • BESTÅ kast in vara wit van Ikea
  • 2x bronzen deurknoppen
  • 4x schuine, houten tafelpoten
  • 4x metalen bevestigingsstukken voor de poten
  • gouden verfspuit
  • Verftape
  • Oude kranten

Stap 1

Zet allereerst de BESTÅ kast in elkaar, zoals aangegeven staat in de handleiding van Ikea. Wacht nog even met de deurtjes bevestigen.

Stap 2

Als je geen schuine tafelpoten kan vinden, zaag dan een normale houten tafelpoot schuin af of laat dit doen door een specialist. Zorg er in elk geval voor dat alle poten gelijk zijn. Leg de schuine poten op een bedje van oud krantenpapier en plak de poten af met verftape zodat er aan de onderkant een nopje bloot blijft. De nopjes geef je een gouden kleur met de verfspuit.

Stap 3

Terwijl de verf droogt, kun je de bronzen knopjes aan de kastdeurtjes bevestigen. Vaak worden de knopjes geleverd met een bevestigingssysteem en wijst dat zich vanzelf.

Stap 4

Wanneer de verf gedroogd is, kun je de poten bevestigen aan de kast. Vaak zit er bij de poten al een bevestigingsstuk, maar soms is dit niet het geval. Vraag dan even bij de doe-het-zelfzaak wat je het best kan gebruiken.

Stap 5

Als de kast eenmaal op zijn pootjes staat, kun je de deurtjes bevestigen volgens de handleiding van Ikea. Yes, nu is de Ikea hack compleet en heeft je simpele kastje een mid-century modern look!

Wat je nog meer kan doen met je BESTÅ kast

www.brittanymakes.com

Reageer op artikel:
Ikea hack: kastje in mid-century stijl
Sluiten