Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Diy 8 jul 2015

Ikea hack: jaren ’60 fotolijsten

Ikea, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er Ikea hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Elke woensdag vind je hier op Roomed een handige how-to.

Wanneer je aan de interieur trends van de jaren ’60 denkt, zie je waarschijnlijk meteen bruin/oranje retro behangetjes, de zitkuil en lavalampen voor je. Maar in interieurland werden in de jaren ’50 en ’60 ook veel pasteltinten gebruikt. Ikea heeft een mooie fotoserie met passe-partouts in haar collectie en met deze DIY laten we je zien hoe je hierbij stijlvolle fotolijsten zelf kan maken.

Benodigdheden

  • Jallvik fotolijsten
  • Afbeeldingen uit de Fjallsta-serie, maar als je mooie foto’s hebt van je oma uit haar jongere jaren, is dat natuurlijk extra leuk!
  • Schilderstape
  • Verf in verschillende pasteltinten en een donkere tegenhanger
  • Kwast of roller

Stap 1

De lijsten zijn al vrij ruw van zichzelf, dus schuren is niet nodig. Maak de lijst wel even stofvrij, zodat de verf goed pakt. Haal de achterkant, het passe partout en het glas los zodat je alleen de lijst over hebt.

Stap 2

Volg met het schilderstape de diagonalen in de hoeken van de zijkant die je geschilderd wilt hebben. Druk alles goed aan zodat je straks mooie strakke lijnen krijgt.

Stap 3

Schilder de delen in de pasteltinten. Voor een mooie tegenhanger kun je ook een aantal zijkanten in een donkere kleur schilderen. Op het voorbeeld is gekozen voor zwart, wat het wel chique maakt!

Stap 4

Laat de verf goed drogen. Met lichte pasteltinten heeft de lijst misschien nog een extra laagje nodig. Tijdens het drogen kun je op zoek naar mooie familie foto’s, maar je kunt de foto’s uit de Fjallsta serie van Ikea ook gebruiken.

Hang de serie lijsten op een mooie plek in je huis. Maak het af met wat kleurrijke accessoires en creëer zo je eigen sixties muur!

Het DIY virus te pakken? Bekijk hier al onze Ikea hacks!

www.poppytalk.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Ikea hack: jaren ’60 fotolijsten
Sluiten