Hannah Westra
Hannah Westra Diy 18 nov 2015

IKEA hack: industriële staande lamp

IKEA, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er Ikea hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Elke woensdag vind je hier op Roomed een handige how-to.

Op zoek naar een industriële staande lamp, maar geen zin om veel geld uit te geven? In dat geval (en in alle andere gevallen) is deze IKEA hack perfect! Dat is trouwens niet het enige goede nieuws, want ook met twee linkerhanden is dit project een piece of cake. Het resultaat past zowel in een basic, industrieel als retro interieur en is een echte eyecatcher door de bijzondere vorm. Meer industriële elementen in je interieur? In dit artikel geven we je zeven tips.

BENODIGHEDEN

  • IKEA DUDERÖ staande lamp
  • Matte zwarte spuitverf
  • 2 (retro-look) E14 gloeilampen

STAP 1

Haal het papieren omhulsel en het ijzerdraad van de lamp af. Maak de stang goed schoon en zorg dat er geen viezigheid of stof meer op ligt.

STAP 2

Spray met de matte zwarte verf over de hele stang en de voet heen. Zorg ervoor dat er genoeg bescherming (denk aan oude kranten) op de vloer ligt om verfvlekken te voorkomen. Spray eventueel nog een extra laag als de eerste laag niet dekkend genoeg is.

STAP 3

Laat de verf goed drogen en draai daarna de lampjes in de bestaande punten. That’s all, een nieuwe stoere lamp voor een zeer budget-friendly bedrag!

Liever een kleine tafellamp met industrieel tintje? Maak deze toffe variant met een sierpot en een vaas!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.ikeahackers.net

Reageer op artikel:
IKEA hack: industriële staande lamp
Sluiten