Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 26 mei 2018

IKEA hack: dit stijlvolle houten krukje maak je gemakkelijk zelf

IKEA, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er Ikea hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Deze week laten we zien hoe je een stijlvol en natuurlijk bijzettafeltje maakt van de bekende Marius-kruk.

Dit is een hack waar we van houden: hij is binnen een paar minuten gefixt en het ziet er veel duurder uit dan dat het daadwerkelijk is. Wij hebben een makkelijk stappenplan voor je in elkaar gezet!

ikea hack houten krukje

Wat heb je nodig voor dit houten krukje?

  • De IKEA Marius kruk
  • Een groot stuk hout (het liefst minimaal 35 cm doorsnede). Deze vind je buiten in het bos, in je tuin, bij een tuincentrum of eventueel online.
  • Schroeven van minstens 5 cm lang
  • Een stevige schroevendraaier
  • Een schuurpapiertje

Is dat alles? Ja, dat is alles.

Stap 1

Deze stap is vooral belangrijk als jij jouw stuk boomstam van buiten hebt. Om een mooie look te creëren kan je je boomstam namelijk het beste even een beetje opschuren. Je zou ook het boomschors nog kunnen verwijderen, maar dit hoeft niet als je dat juist mooi vindt.

ikea hack houten krukje

Stap 2

Leg de mooiste kant van de boomstam op de grond. De poten van de Mariuskruk schroef je er meteen in, de originele bovenkant van de kruk gebruik je dus niet. De schroeven die bij het IKEA pakket zitten zijn niet lang genoeg, vandaar dat je schroeven van minimaal 5 cm nodig hebt.

ikea hack houten krukje

Stap 3

Als de schroeven stevig in de boomstam zitten, kan je je stoel omdraaien. En dan is ‘ie eigenlijk al klaar! Als je het leuk vindt, kan je de bovenkant van je nieuwe houten krukje een keer lakken voor een glanzende finish, maar dit hoeft natuurlijk niet.

ikea hack houten krukje
ikea hack houten krukje

Is dit toch niet helemaal jouw stijl, maar heb je het Marius-krukje wel in huis? Wij maakten eerder deze IKEA hack van een krukje met zacht, luxe zitvlak. En wist je dat je ook goedkoop een planten terrarium van een lamp kan maken?

Bron: burkatron

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
IKEA hack: dit stijlvolle houten krukje maak je gemakkelijk zelf
Sluiten