Amber Grootscholten
Amber Grootscholten Diy 18 feb 2015

Ikea hack: geef je lamp een touch of gold

Ikea, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Elke woensdag vind je hier op Roomed een handige how-to.

Vandaag laten we zien hoe je aan een MASKROS lamp een gave, gouden touch geeft, want goud is een van de kleuren van 2015!

BENODIGDHEDEN

STAP 1

Het pakket van de lamp bestaat uit losse onderdelen die je in elkaar kunt zetten, dus gelukkig hoeft je niet eerst delen los te koppelen. Pak als eerste de bloemetjes en het drinkglas erbij. Zet het glas op het bloemetje en teken er een rondje op (zie bovenstaande foto). Knip al deze rondjes uit, zodat alle bloemetjes kleiner worden dan ze origineel waren. Er zijn veel bloemetjes, dus dit is wel een tijdrovend klusje. Je kunt meerdere bloemen tegelijk knippen, maar let dan wel goed op dat ze recht op elkaar liggen.

STAP 2

Pak nu de verf erbij en verf alle bloemetjes geheel goud. Je kunt eventueel ook een gouden spuitbus gebruiken om de bloemetjes te kleuren. Verf of spuit ook de ijzeren draden goud en laat alles goed drogen.

STAP 3

Gebruik de stevige lijm om de plastic kommetjes aan de bloemen te bevestigen. Zet de kommetjes neer op de bloemen (met lijm ertussen), zodat de lijm eerst goed kan opdrogen.

STAP 4

Als de bloemen en kommetjes stevig vast zitten, maak je de bloemetjes vast aan de armen volgens de handleiding van de lamp. Hang de armen ondersteboven, zodat je zeker weet dat de kommen ook stevig vast zitten als de lamp hangt.

STAP 5

Zet nu de rest van de lamp in elkaar, door de handleiding van Ikea te volgen en klaar is kees!

Toevallig is dit niet de eerste Ikea hack waarbij een lamp een gave gouden boost kreeg. Hier kun je ‘m vinden!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

littlegreennotebook.blogspot.nl

Reageer op artikel:
Ikea hack: geef je lamp een touch of gold
Sluiten