admin
admin Diy 19 mrt 2014

IKEA hack: geef je tafel een nieuwe look binnen een paar minuten

Ikea, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Elke woensdag vind je hier op Roomed een handige how-to.

Dit is misschien wel de makkelijkste IKEA hack die op het net rondzwerft, maar dat maakt ‘m niet minder gaaf. Au contraire. Binnen no-time tover jij je doorsnee IKEA-tafeltje om tot een chique marmeren variant – lekker low-budget.

BENODIGDHEDEN

• Een IKEA-tafel (Voorbeeld 1 is een DOCKSTA en voorbeeld 2 is een KLUBBO)
• Plakplastic met een marmerpatroon (bijvoorbeeld hier verkrijgbaar)

STAP 1
Stap 1 kun je waarschijnlijk al raden. Het enige wat je hoeft te doen is het plakplastic op het blad te plakken en je bent klaar. Het kan zijn dat er luchtbellen in het vel komen, dus doe dit voorzichtig. Probeer het zo strak mogelijk te plakken. Hier kun je bijvoorbeeld een liniaal voor gebruiken.

Voorbeeld 1:
Let op: een ronde tafel is uiteraard lastiger te beplakken.

Voorbeeld 2:
Naar een idee van Ikea zelf.

Het leuke is dat deze simpele DIY op talloze tafels, krukjes of dressoirs toe te passen is. Voor je het weet ben je marmerverslaafd. Wij zijn fan!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.poppytalk.com

Reageer op artikel:
IKEA hack: geef je tafel een nieuwe look binnen een paar minuten
Sluiten