Diy 19 mrt 2014 admin

IKEA hack: geef je tafel een nieuwe look binnen een paar minuten

Ikea, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Elke woensdag vind je hier op Roomed een handige how-to.

Dit is misschien wel de makkelijkste IKEA hack die op het net rondzwerft, maar dat maakt ‘m niet minder gaaf. Au contraire. Binnen no-time tover jij je doorsnee IKEA-tafeltje om tot een chique marmeren variant – lekker low-budget.

roomed-ikeahack2

BENODIGDHEDEN

• Een IKEA-tafel (Voorbeeld 1 is een DOCKSTA en voorbeeld 2 is een KLUBBO)
• Plakplastic met een marmerpatroon (bijvoorbeeld hier verkrijgbaar)

roomed-ikeahack3

STAP 1
Stap 1 kun je waarschijnlijk al raden. Het enige wat je hoeft te doen is het plakplastic op het blad te plakken en je bent klaar. Het kan zijn dat er luchtbellen in het vel komen, dus doe dit voorzichtig. Probeer het zo strak mogelijk te plakken. Hier kun je bijvoorbeeld een liniaal voor gebruiken.

roomed-ikeahack4
roomed-ikeahack5

Voorbeeld 1:
Let op: een ronde tafel is uiteraard lastiger te beplakken.

roomed-ikeahack

Voorbeeld 2:
Naar een idee van Ikea zelf.

Het leuke is dat deze simpele DIY op talloze tafels, krukjes of dressoirs toe te passen is. Voor je het weet ben je marmerverslaafd. Wij zijn fan!

www.poppytalk.com

Reageer op artikel:
IKEA hack: geef je tafel een nieuwe look binnen een paar minuten
Sluiten