Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Diy 28 sep 2016

IKEA hack: een stylish fietsenrek voor aan de muur

IKEA, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er Ikea hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Elke woensdag vind je hier op Roomed een handige how-to.

Heb je een stylish fiets? Dan is het eigenlijk zonde om ‘m in de schuur te zetten. Een fiets kan namelijk best een gave toevoeging zijn aan je interieur – daar zijn deze interieurs hét bewijs van. Met deze hack van Duarte Bruno maak je van drie wandhaken en een lederen band een stylish fietsenrek voor aan de muur. Check het stappenplan hieronder voor de uitleg. Tipje van ons: het is handig om deze IKEA hack met z’n tweeën te doen!

>> Deze multifunctionele meubels zijn gemaakt om je fiets te stallen

Benodigdheden

Stap 1

Zet twee van de haken op de grond tegen de muur en plaats je fietswielen in de haken. Hierbij kan je klusbuddy je even helpen om de fiets tegen te houden.

Stap 2

Maak met de klinknagels twee lussen in de lederen band en bevestig de band aan de fiets zoals te zien is op bovenstaande foto.

Stap 3

Nu is het tijd om de fiets in de juiste positie te brengen. Probeer de fiets zo verticaal mogelijk te zetten, dus vrij schuin tegen de wand. Hierdoor komt er minder druk op de bovenste haak en kun je – wanneer het fietsenrek eenmaal hangt – de fiets makkelijker losmaken. Duarte maakte een hoek van ongeveer 40 graden. Deze stap is vooral even uitproberen, dus kantel met z’n tweeën de fiets totdat je tevreden bent. Test daarna of de lederen band de afstand naar de muur kan overbruggen. Is het net te kort? Dan schuif je de lussen van de band iets naar beneden.

Stap 4

Meet nu alle afstanden van de haken en schrijf ze op. Kies een mooie plek op de muur uit en boor gaten in de muren waar de hangers moeten komen. Er komt wel wat gewicht aan te hangen, dus zorg ervoor dat de schroeven en eventueel pluggen goed vastzitten!

Stap 5

Dan kun je nu de fiets ophangen! Bevestig de lederen band aan de stang en zet de wielen van de fiets in de onderste haken. Hang de lussen van de lederen band aan de haken en voila!

Wist je dat het IKEA VALJE kastje ook een goed fietsenrek kan zijn? Check dit artikel voor het stappenplan!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.ikeahackers.net

Reageer op artikel:
IKEA hack: een stylish fietsenrek voor aan de muur
Sluiten