Renée Leeuw
Renée Leeuw Diy 26 november 2014

Ikea hack: een nieuwe klok in een retro jasje

Ikea, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Elke woensdag vind je hier op Roomed een handige how-to.

Vandaag laten we zien hoe je een eenvoudige klok van Ikea een gave retro look geeft. Lees verder voor de benodigdheden en het stappenplan.

Bron: Ikea

BENODIGDHEDEN

  • PUGG wandklok van Ikea
  • Grondverfspuit geschikt voor metaal
  • Gekleurde verfspuit geschikt voor metaal
  • Oude kranten
Bron: Ikea

STAP 1
Haal de PUGG klok uit elkaar door de metalen pinnetjes aan de achterkant van de klok omlaag te duwen. Zo kun je het uurwerk en het glas losmaken van het metalen frame.

STAP 2
Neem het metalen frame naar een goed geventileerde ruimte of nog beter: breng het naar buiten en leg het frame op een laag oude kranten. Breng een aantal lagen grondverf aan en laat elke laag ongeveer 5 minuten drogen voordat je aan de volgende laag begint. Laat de laatste laag grondverf een half uur intrekken voordat je aan de gekleurde verf begint.

Bron: the paper mama

STAP 3
Breng vervolgens drie tot vier lagen gekleurde verf aan en laat elke laag wederom 5 minuten drogen. Laat de laatste verflaag 24 uur drogen voordat je de klok in elkaar zet. Het resultaat: een nieuwe klok met een retro twist!

Bron: the paper mama

thepapermama.com

Reageer op artikel:
Ikea hack: een nieuwe klok in een retro jasje
Sluiten