Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Wooninspiratie 11 mei 2016

IKEA hack: een mobile van een houten hoepel

IKEA, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er Ikea hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Elke woensdag vind je hier op Roomed een handige how-to.

Zoek je nog een leuk accessoire voor in de kidsroom? Dan is dit dé IKEA hack voor jou. Met de LATTJO hoelahoep, mooi lint of koord en andere fijne versiersels kun je een super leuke mobile maken.

>> Inspiratieboost: slingers, vlaggen en pompoms in de kidsroom

Benodigdheden

Stap 1

Knoop aan de bovenkant van de hoepel een stuk van het koord of touw, zodat je de mobile aan de muur kunt hangen. Dit werkt ook meteen goed om straks een mooie layout te bepalen.

Stap 2

Maak op tafel een mooie compositie van je versieringen. Knip het touw of koord iets langer zodat je aan de bovenkant van de hoepel het koord nog mooi vast kunt knopen. Je kunt variëren in hoogte en kleur. Een zekere symmetrie kun je krijgen door het koord allemaal dezelfde lengte te geven, net als op het voorbeeld. Om het toch een speels geheel te maken kun je verschillende versieringen aan het touw knopen, dus juist niet symmetrisch!

Stap 3

Heb je een mooie verdeling gemaakt? Knoop dan nu de versieringen aan de hoepel en je mobile is alweer klaar!

Heb je nog wat houten kralen over? Gebruik ze dan voor deze to-do list voor aan de muur, die wij zelf in een mum van tijd in elkaar knutselden!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

livethemma.ikea.se

Reageer op artikel:
IKEA hack: een mobile van een houten hoepel
Sluiten