Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Diy 3 feb 2016

IKEA hack: een kastje om je fiets aan op te hangen

IKEA, eigenlijk zijn we er allemaal best wel dol op. Want geef toe, ze hebben echt wel leuke en handige producten en het is betaalbaar. Een nadeel is alleen dat je het natuurlijk bij iedereen tegenkomt. Maar daarom zijn er Ikea hacks, oftewel een eigen twist geven aan een bepaald product. Elke woensdag vind je hier op Roomed een handige how-to.

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat het tegenwoordig heel normaal is om je fiets lekker binnen te stallen. Of je nu een mooie fiets hebt waar je heel zuinig op bent, of als je in de grote stad woont waar je bang bent dat ‘ie anders wordt gestolen.. Voor beide gevallen kwam Julien van IKEA hackers met een prima oplossing! Hij wilde graag een steun voor zijn mountainbike fiets die er ook nog goed uitziet als de fiets er niet in hangt. Met deze IKEA hack is dat zeker gelukt. Ready, set go!

Benodigdheden

  • VALJE wandkastje
  • Decoupeerzaag
  • Smalle houten lat voor de afwerking (en dan het liefst ook geschilderd in dezelfde kleur als het wandkastje)
  • Houtlijm
  • Lineaal en potlood

Stap 1

Meet de stang van de herenfiets. De opening in het wandkastje moet namelijk groot genoeg zijn! Is de stang van de fiets bijvoorbeeld vier centimeter? Tel daar dan twee keer de dikte van de houten latjes bij op en nog enkele centimeters voor extra ruimte.

Stap 2

Super handig: Julien gebruikte de tekening van de handleiding als leidraad. De opening moet schuin zijn, zodat de fiets goed blijft hangen. Meet vanaf de onderkant aan de linker- en rechterkant 15 centimeter en zet hier een streepje. Meet aan beide kanten dan ook de dikte die je bij stap 2 hebt uitgerekend. Zo weet je de hoogte van de opening.

Stap 3

Nu moet je nog uittekenen waar je precies kunt zagen. Zorg dat je genoeg ruimte hebt voor de dikte van de stang, zodat de fiets er niet uit kan vallen! Gebruik de tekening van Julien als leidraad.

>> De fiets als designobject in je interieur

Stap 4

Zaag nu de houten latjes op maat. Zaag allereerst vier stuks voor de lengte van de twee openingen. Zag daarna twee kleine latjes op maat voor het verticale ‘schotje’ van de opening. Trek bij deze latjes twee keer de dikte van de lat af, zodat ze straks naadloos in de opening passen.

Stap 5

Lijm de latjes in de opening en druk ze stevig aan. Laat het vervolgens drogen zoals beschreven op de verpakking van de lijm. Even geduld..

Stap 6

Bijna klaar! Hang nu het kastje op aan de muur en hij is klaar voor gebruik!

Heb je niet één, maar twee fietsen die je het liefst binnen wilt stallen? Bekijk dan deze IKEA hack, waarbij je de fietsen handig boven elkaar kunt hangen. Zo bespaar je weer wat ruimte!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.ikeahackers.net

Reageer op artikel:
IKEA hack: een kastje om je fiets aan op te hangen
Sluiten